System32.exe virüs mü?

Zararlı gibi duruyor. Yüzdeye göre düşünürsek %95 zararlı. Ama elle silmeye çalışırsanız sistemde hasarlara yol açabilir. Bu konuda sorumluluk kabul etmiyorum.

Antivirüs programıyla tarama yapın. Ek olarak verdiğiniz URL'daki raporda RAT olduğu da yazıyor. O yüzden antivirüs programını indirdikten hemen sonra internet bağlantınızı kesin.
Nasıl hayır?
Kaspersky ile tarattım ve temiz çıktı.
Bir de URL sonucunda tespit yapan antivirüslerden birisini (Avast, ESET, Bitdefender vb.) deneyin.

Son düzenleme:
Evimeki 4 bilgisayarda da C:/Windows konumunda system32.exe diye bir dosya yok.
System32 dediğiniz şey zaten .exe olarak çalışan bir uygulama değil. Asıl sistem işlemi bir üstte yazan "System" dir.

%99 bu konumda bu adla kullanıcıyı yanıltmak için kendini gizlemiş bir virüs saklanıyor demektir. Kaspersky + Malwarebytes bulmadı diye kesin yoktur denemez. Her durum kendi içinde değerlendirilmeli virüs bulaşması konularında.

Edit: URL sonucuna baktım. Çok ciddi bir zararlı kendisi

Son düzenleme:
Evimeki 4 bilgisayarda da C:/windows konumunda system32.exe diye bir dosya yok.
System32 dediğiniz şey zaten .exe olarak çalışan bir uygulama değil. Asıl sistem işlemi bir üstte yazan "System"dir.

%99 bu konumda bu adla kullanıcıyı yanıltmak için kendini gizlemiş bir virüs saklanıyor demektir. Kaspersky + Malwarebytes bulmadı diye kesin yoktur denemez. Her durum kendi içinde değerlendirilmeli virüs bulaşması konularında.

Edit: URL sonucuna baktım. Çok ciddi bir zararlı kendisi.

Hocam troll değildi konu,
Kaspersky ile tam tarama yapınca virüs olduğunu tespit etti ve temizledim.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.

1623325346436.png

1623325387580.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı