Çözüldü System32 içinde Trojan çıktı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda Türkcü

Hectopat
Daha fazla  
Kaspersky ile tam tarama yaptım, System32 içinde 2 tane trojan buldu. Çöz yaptım bir süre sonra uygulamaya erişimin yok demeye başladı sistem garipleşti, kapatıp açtım şu an ne yapmalıyım bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Rica ederim hocam. Ben şimdiden verebildiğim kadar bilgi vereyim belki giremezsem diye.
Önce Rkill taraması yapıcaksın CMD açılacak. Daha sonra taramanın bitmesini bekleyeceksin masaüstüne TXT belgesi gelene kadar. Belge geldikten sonra malwarebytes ile tarama yapacaksın. RKill kaba tabirle virüsün yakalanmasını kolaylaştırıyor diyeyim. Malwarebytes ile büyük ihtimalle problemi bulup çözersin. Çözemezsen tekrar yüklemek istemediğin, kaybetmek istemediğin verilerin olduğu SSD HDD ne var ne yok çıkart sadece Windows kurulu olan disk kalacak şekilde. Eğer Windows kurulu olan diskte önemli bir şeyin varsa onları da at diğer disklerin içine çıkarmadan önce.

Son durumda, sadece Windows kurulu SSD olacak PC'de. Windows ayarlarından bu bilgisayarı sıfırla ayarını bulacaksın kurtarma bölümünde. Orada zaten ne yapacağını okuyunca anlarsın çok seçeneğin yok. Eğer hata vermezse kendi kendine sıfırlayacaktır problem de büyük ihtimalle kalkacaktır. Eğer hata verirse, USB disk ile nasıl format atılır diye aratıp bulursun internetten. Şu anlık unuttuğum bir şey yoktur umarım. Yarın gelebilirsem mutlaka dönerim. Bol şans.
Hocam attıklarınız ile bu virüsten kurtulabilir miyim ? Çok fazla oyun var hepsini indirmem günlerimi alıcak KasperSky C:/Windows/System32/driver/etc/hosts dosyası içinde Trojan.Win.Hosts2.gen zararlı yazılım buldu diyor, uygulama ile silmeye çalışınca google'a dahi girmeye çalışsam erişimin yok diyor sistem kafayı yiyor, res atmadan da düzelmiyor.

Hocam kesin konuşamam. Şöyle yaparız, yeni bir sabit disk bölümü açıp oyunları oraya atarsın Windows kurulu olduğu diske format atarız en kötü senaryoda.

Hocam kesin konuşamam. Şöyle yaparız, yeni bir sabit disk bölümü açıp oyunları oraya atarsın Windows kurulu olduğu diske format atarız en kötü senaryoda.
Virüsü system32 içinde bulduğu için 0 windows yapmam gerek diye düşündüm 100gbdan fazla 2-3 oyun var onları kurtarsam yeter.

Tamam işte, Windows C: diskinde, oyunlar da atıyorum D: diskinde olacak. Format atarken de Windows'un kurulu olduğu disk sıfırlanacak sadece.

Boş alanın olması lazım yalnız. Ne kadar boş alanın var diskte?

Tamam işte, Windows C: diskinde, oyunlar da atıyorum D: diskinde olacak. Format atarken de Windows'un kurulu olduğu disk sıfırlanacak sadece.

Boş alanın olması lazım yalnız. Ne kadar boş alanın var diskte?
Windowsun kurulu olduğu 110gb ssdde 12 gb yer var, diğer 2 tb hdd 500 gb, diğer 1 tb ssdde 700 gb yer var, sadece C diskine nasıl format atacağımı bilmiyorum ama.

Hocam eğer yanlış anlamadıysam oyunların HDD/SSD üzerinde. En ilkel yöntemi şu, HDD/SSD bağlantısını sökeceksin PC'den, daha sonra Windows ayarlarından kurtarma/sıfırlama bölümünden tertemiz Windows elde edeceksin. Eğer hata verirse, USB disk hazırlayacaksın Windows yüklemek için. Onlara daha sonra gireriz tarama sonuçlarına bakalım önce.

Tamamdır hocam teşekkür ediyorum şuan vaktim dar, yarın attığınız programlar üzerinden sırayla yaparım sonrasında tekrardan iletişime geçerim konu üzerinden, çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim hocam. Ben şimdiden verebildiğim kadar bilgi vereyim belki giremezsem diye.
Önce Rkill taraması yapıcaksın CMD açılacak. Daha sonra taramanın bitmesini bekleyeceksin masaüstüne TXT belgesi gelene kadar. Belge geldikten sonra malwarebytes ile tarama yapacaksın. RKill kaba tabirle virüsün yakalanmasını kolaylaştırıyor diyeyim. Malwarebytes ile büyük ihtimalle problemi bulup çözersin. Çözemezsen tekrar yüklemek istemediğin, kaybetmek istemediğin verilerin olduğu SSD HDD ne var ne yok çıkart sadece Windows kurulu olan disk kalacak şekilde. Eğer Windows kurulu olan diskte önemli bir şeyin varsa onları da at diğer disklerin içine çıkarmadan önce.

Son durumda, sadece Windows kurulu SSD olacak PC'de. Windows ayarlarından bu bilgisayarı sıfırla ayarını bulacaksın kurtarma bölümünde. Orada zaten ne yapacağını okuyunca anlarsın çok seçeneğin yok. Eğer hata vermezse kendi kendine sıfırlayacaktır problem de büyük ihtimalle kalkacaktır. Eğer hata verirse, USB disk ile nasıl format atılır diye aratıp bulursun internetten. Şu anlık unuttuğum bir şey yoktur umarım. Yarın gelebilirsem mutlaka dönerim. Bol şans.

Çözüm
Dediğiniz gibi hocam önce Rkill taraması yaptım cmd açıldı 2 dakikadan az sürdü ve txt dosyası geldikten sonra kapatıp malwarebytes açtım, KasperSky'ın bulduklarını bu da buldu çöz ve yeniden başlat diyince hızlı bi şekilde çözüp yeniden başlattı, şuan için bir problem yok diyor, muhtemelen kurtuldum.

Hocam çözülmesine sevindim. Problem olursa tekrar yazarsın yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…