SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION 0x0000003b Windows 8.1 Mavi Ekran Hatası

ADM sürücünü kaldır DDU ile. Güncel sürücüyü kur. AMD saatlerini varsayılana getir.
http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-970a-ud3p_f2g.zip
Bios güncelle.
Realtek sürücülerini güncelle, Via sürücünü güncelle, Xbox aygıtlarından birini kullanıyorsan çıkar ve sürücülerini sil. Örneğin oyun kolu gibi.
Malwarebyte ile de sistemi bir tara.

İlginiz için teşekkürler bios beta versiyon ile güncelledim (başka güncel bios dosyası çıkmamış)

@MF

Yandex.Disk

AIDA64 sistem raporu.

@Murat5038

AMD sürücüsünü DDU ile kaldırdım en son çıkan betayı kurdum.
Realtek sürücülerini yeniden indirip yükledim.
Via sürücülerini yeniden indirip güncelledim.
PS3 kolunu bilgisayarda oynamak için sürücüleri kurmuştum onları da kaldırdım.
Malwarebyte ile sistemi taradım.

Tekrar sorun olur ise buradan yazarım bende ilk önce yeni aldığım ekran kartımdan şüphelendim. Şuan HD 5750 takılı sistemimde bir sorun çıkmaz ise Sapphire R9 280 ile deneyeceğim ama bazen mavi ekran çıkmadan kapanıyor açılmıyor 3-4 sefer açmaya uğraştığımda bile açılmıyor bir süre sonra açılıyor. Örnek sürücüleri indirirken kapandı tekrar açıldı ama kapanmasına bir anlam veremedim 5 dakika olmadı açtığım.

Tekrar teşekkürler ilginiz için.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yandex.Disk

Az önce 3 kere mavi ekran hatası aldım dün herhangi bir sorun yoktu

@Murat5038
@MF

Malwarebyte kaldır. AMD sürücünü kaldır. GPU saatleri ile oynadığın görülüyor. Oynamadı isen downclock yapman gerekir. Bunlarla uğraşmadan ekran kartını Nvidia bir kartla değişebiliyorsan değiş.

2 adet ekran kartım var her ikisinde de öyle oluyor, biri arkadaşımın sistemde denemek için aldım(kendi bilgisayarında hiç sorun yok) diğeri de zaten 2 aylık hiç GPU saatleri ile oynamadım anlamamda. Dediğim gibi her iki ekran kartında aynı sorun oluyor 2 ekran kartının da bozuk olma olasılığı var mı? Arkadaştan aldığım 5 yıllık ekran kartı aktif olarak sorunsuz kullanıyordu.

-Akşama eve geçince Malwarebyte kaldırırım.
-AMD sürücüsünü 3 gün önce kaldırıp yeniden kurdum. Şimdi tekrar kaldırıp yeniden mi kurayım?
-Downclock ile ilgili bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ekran kartının da bozuk olma olasılığı var mı?
Bozukluğundan değil sisteminle uyumluluğundan kaynaklı sorun bunlar.
AMD sürücüsünü 3 gün önce kaldırıp yeniden kurdum. Şimdi tekrar kaldırıp yeniden mi kurayım?
Hayır sadece kaldır. Bu şekilde ne kadar dayanacak görelim.
Downclock ile ilgili bir bilgim yok.
Nvidia ekran kartı bulabilirsen deneyin o zaman.

@Murat5038

Tamam akşam eve geçince silerim sürücüyü, Skyrim oynuyorum zaten ona göre sonucu bildiririm.

Nvidia ekran kartı maalesef bulamıyorum sordum soruşturdum ama yok çevremde.

---------------------------------

@Murat5038

Hocam dün sürücüyü sildim oyun açmadı film açtım bir tane uyuya kaldım saat 1:30 idi film bitmişti ama bilgisayar açıktı. Kapatıp uyudum az önce açtım bilgisayarı yine film açtım 20 dk sonra geldiğimde ekran maviydi ama hiçbir yazı yoktu. Biraz bekledim tepki vermeyince reset attım, mavi dump dosyası yoktu tekrar film açtım bekliyorum.

---------------------------------------------
@Murat5038

Hocam yine mavi ekran :S

Yandex.Disk

AMD sürücüsünü DDU ile güvenli modda herşeyi ile kaldırdım.

Via sürücüsü güncel Realtek sürücüsü güncel önceki mesajlarda güncelleme mi istemiştiniz güncellemiştim.

Sfc /scannow yapıyorum şimdi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı