Sayın
@Recep Baltaş sanırım kaş yaparken göz çıkardım. Biraz önce BIOS güncellemesini yaptım. Daha sonra RAM frekanslarını 2133 MHz olduğundan 3600 MHz çıkarmak için D.O.C.P profil1 seçtim. Sonrasında
Ryzen RAM Frekans Yükseltme Rehberi
Bu videoda ki gibi DRAM Voltage mor renk olarak 1.40000 yaptım.
VDDCR SOC Voltage Offset Mode yapıp
VDDCR SOC Offset Voltage sarı renk olarak 0.20000 yaptım.
F10 Save and Exit dedikten sonra bilgisayar otomatik kapandı. Şuan kasa çalışıyor. Işıklar ve fanlar eskisi gibi çalışıyor. Ancak mouse ve klavye ışıkları yanmıyor. Ekran da sinyal yok diyor.
Anakart üzerinde DRAM ışığı turuncu olarak yanıyor. RAM'leri söküp yeniden taktım birşey fark etmedi. Halen daha kasa çalışıyor ancak mouse, klavye ve ekrana sinyal gelmiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistem bileşenleri şu şekilde;
İşlemci: R9 3900X
Anakart: ROG Strix X570 F-Gaming
Ekran kartı: ROG Strix RTX 2080S A8G
RAM: GSkill Trident Z 3600 MHz
SSD: Adata SX8100 480Gb
[Çözüldü]
RAM'leri tek tek çıkarıp uçlarını sildim. Daha sonra saç kurutma makinası ile RAM yuvalarına hava tuttum. Sonrasında RAM'leri tek olarak normalde boş olan yuvalara taktım ve açıldı. Sonrasında BIOS ekranına girip herşeyi Default olarak seçip yeniden kaydedip çıktım. Şuan 2. ve 4. RAM yuvalarına taktım o şekilde 3600 MHz yükselttim.
Şuan sorun çözülmüş görünüyor. Ama anladım ki manuel olarak yapılan voltaj yükseltme vs işlemleri bana veya benim bilgisayarıma göre değilmiş