Çözüldü SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Quasar9587

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Minidump dosyası oluşturmasa da son birkaç günde birkaç kere mavi ekran hatası aldım. Hatırladığım bir uyarı SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION gibi bir şeydi. Laptop kullanıyorum. Kendim bakmaya çalıştım ancak pek bir şey anlayamadım. Oyundan kaynaklı bir mavi ekran almadım genelde hafif yükteyken -internette dolaşırken vs.- mavi ekranla karşılaştım.
Düzenleme: Birkaç minidump dosyası daha buldum ayrıca bir kez daha mavi ekran hatası aldım. Güncel link ile değiştiriyorum.

Minidump dosyası oluşturmasa da son birkaç günde birkaç kere mavi ekran hatası aldım. Hatırladığım bir uyarı SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION gibi bir şeydi. Laptop kullanıyorum. Kendim bakmaya çalıştım ancak pek bir şey anlayamadım. Oyundan kaynaklı bir mavi ekran almadım genelde hafif yükteyken -internette dolaşırken vs.- mavi ekranla karşılaştım.
Düzenleme: Birkaç minidump dosyası daha buldum ayrıca bir kez daha mavi ekran hatası aldım. Güncel link ile değiştiriyorum.

Ek olarak son düzenlemeden hemen hemen 3-4 dk sonra tekrar mavi ekran hatası aldım. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatasını aldıktan sonra tam anlamasam da WinDbg Preview programıyla açıp sorunun win32kfull.sys diye bir şeyden sorun çıktığını gördüm onla ilgili araştırma yaparken bir sitede Windows bellek tanılama yapın diye bir şey gördüm onu yaptım herhangi bellek hatası bulamadı.

Bilgisayar özelliklerinin detayını da şöyle vereyim.
OMEN Laptop - 15-dh1017nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
Ayrıca 4 kere daha mavi ekran aldım onları da şöyle farklı bir linkle paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Analize göre genel olarak RAM ile alakalı hatalar görüyorum yanlış okumadıysam. Hatta sadece RAM değil, bu farklı farklı mavi ekran hatalarının başka kaynakları da var.

Şu rehberi takip ederek ilgili komutları girin: Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak
Sadece 1. ve 4. komutları sırayla yazmanız ve taratmanız yeterli. Yani ilkini ve sonuncuyu tek tek yazarak taramalar bittikten sonra sonuçlarını paylaşın.

Sonrasında RAM'leri bir de Memtest86 programı ile test edin. Sonucu paylaşın.
Rehber video: Memtest86 ile RAM Testi

Yüksek ihtimalle hataları almaya devam edeceksiniz. Aşağıdakilerle devam edeyim.

- Kaspersky ile alakalı bazı sürücülerde sıkıntı var, Kaspersky'ı bir süreliğine kaldırın. Çok şüpheli işlemler yapmıyorsanız Windows Defender bir süreliğine yeterli gelecektir, mavi ekran hataları çözülürse Kaspersky'ı temiz bir şekilde tekrar yüklersiniz ama uyumlu çalışır mı orasını bilemiyorum.

- Kaspersky dışında ESET de kullanıyorsunuz galiba. Bunu da kaldırın.

- Thunderbolt sürücüsünde de problem var, silin ve işletim sisteminize uygun olarak en güncelini yükleyin.

- Chipset/yonga sürücünüzü güncelleyin.

Kod:
Tam açılamayan bazı modüller:

klelam.sys - Kaspersky anti-virüs kernel modu aygıt sürücüsü
klids.sys - Kaspersky KL IDS Engine sürücüsü
TbtBusDrv.sy - Thunderbolt BUS sürücüsü
eelam.sys - Eset Security sürücüsü

10 tane döküm dosyası vardı, hepsini inceledim bulabildiklerim bunlar. Arada Windows'un sürücüleriyle ilgili bazı problemler vardı ama yüksek ihtimalle sıkıntı onlar değil. Üstte yazdıklarımdan dolayı bu hatalarla karşılaşıyorsunuz.
Analize göre genel olarak RAM ile alakalı hatalar görüyorum yanlış okumadıysam. Hatta sadece RAM değil, bu farklı farklı mavi ekran hatalarının başka kaynakları da var.

Şu rehberi takip ederek ilgili komutları girin: Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak
Sadece 1. ve 4. komutları sırayla yazmanız ve taratmanız yeterli. Yani ilkini ve sonuncuyu tek tek yazarak taramalar bittikten sonra sonuçlarını paylaşın.

Yüksek ihtimalle hataları almaya devam edeceksiniz. Aşağıdakilerle devam edeyim.

- Kaspersky ile alakalı bazı sürücülerde sıkıntı var, Kaspersky'ı bir süreliğine kaldırın. Çok şüpheli işlemler yapmıyorsanız Windows Defender bir süreliğine yeterli gelecektir, mavi ekran hataları çözülürse Kaspersky'ı temiz bir şekilde tekrar yüklersiniz ama uyumlu çalışır mı orasını bilemiyorum.

- Thunderbolt sürücüsünde de problem var, silin ve işletim sisteminize uygun olarak en güncelini yükleyin.

Kod:

klelam.sys - Kaspersky anti-virüs kernel modu aygıt sürücüsü
klids.sys - Kaspersky KL IDS Engine sürücüsü
TbtBusDrv.sy - Thunderbolt BUS sürücüsü

10 tane döküm dosyası vardı, hepsini inceledim bulabildiklerim bunlar. Arada Windows'un sürücüleriyle ilgili bazı problemler vardı ama yüksek ihtimalle sıkıntı onlar değil. Üstte yazdıklarımdan dolayı bu hatalarla karşılaşıyorsunuz.

Son düzenleme:
Çözüm

Kod:

klelam.sys - Kaspersky anti-virüs kernel modu aygıt sürücüsü.
klids.sys - Kaspersky KL IDS Engine sürücüsü.
TbtBusDrv.sy - Thunderbolt BUS sürücüsü.

Hocam açıkçası başlığı takip etmeme rağmen bildirim gelmemiş. Geçen gün sıfırladım ve sorunla karşılaşmıyorum şu an. Kaspersky kullanmıyordum ancak çökmelerden sonra acaba virüs vs gelmiş olabilir mi diye taratmak için indirmiştim. Ayrıca Memtest86 ile Windows bellek taraması arasında ne fark var bilmiyorum ben araştırırken Windows bellek taraması yapın diye bir madde görünce denedim ve sorun bulamamıştı. Sizce oyundayken çökme olmuyorken boştayken çökmesinin sebebi ne olabilir merak ettiğim için soruyorum?

Ayrıca Memtest86 ile Windows bellek taraması arasında ne fark var bilmiyorum ben araştırırken Windows bellek taraması yapın diye bir madde görünce denedim ve sorun bulamamıştı.
Windows Memory Diagnostic (Windows bellek tanılama) iyi ve güvenilir bir test aracı olmasına rağmen MemTest86 daha sağlam, kapsamlı ve etkili bir test metoduna sahip. O yüzden genelde o önerilir. İnsan doğal olarak kısa sürsün, çok uğraştırmasın diye WMD'yi tercih ediyor. Ama WMD'nin yakalayamadığı bazı sorunları MemTest86 yakalayabiliyor.

Sizce oyundayken çökme olmuyorken boştayken çökmesinin sebebi ne olabilir merak ettiğim için soruyorum?
Sadece oyun değil boşta veya tarayıcıda gezinirken, ufak çaplı uygulamalar kullanırken yani bilgisayarı çok yüke bindirmeyecek aktiviteler yaparken bile problem çıkabiliyor; keza sizin başınıza gelen de bu. Birçok sebebi olabilir. 2 veya 2'den çok programın sürücüleri çakışıyor olabilir; işlemci, ekran kartı ve RAM'de overclock veya undervolt gibi stabiliteyi bozacak işlemler sonrası mavi ekran oluşabilir. İşletim sistemi bütünlüğünün bozulması yani bazı kritik sistem dosyalarındaki bozulmalar ve en sık rastlananı da HDD veya RAM gibi bileşenlerde problem olması mavi ekranlara sebebiyet verebilir; sistem yükte olmasa bile.

Döküm dosyalarınızı bilgim dâhilinde/elimden geldiğince kontrol etmişim ama tekrar baksam veya bir başkası baksa belki birkaç bir şey daha bulur.

Tekrar mavi ekran alırsanız yine yüklersiniz minidump dosyalarınızı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı