SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

RockNRolla

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Aorus M.2 mouse DPI ayarları için sitesinden Aorus Engine programını yükledim fakat program çalıştırıldığında Windows mavi ekran hatası veriyor. Birkaç eski versiyonunuda indirip denedim bu seferde açınca simgesi geliyor saatin oraya sonra hemen kayboluyor.

Sistem: Acer Nitro AN515-44
CPU: Ryzen 7 4800H
GPU: 1650 Ti
Windows 10

Masaüstü sistemde denedim onda sorunsuz çalıştı sizce neden böyle bir sorun var? Aorus Engine aynı zamanda ekran kartı OC işlemleri de yapılıyor ondan olabileceğini düşündüm 1650 Ti'ı veya Ryzen APU'dan dolayımı sorun oluyor ki?

Yeni attığınız bütün dosyalarda yine RGB Fusion'ın sorun çıkardığı görünüyor. Kaldırmaktan kastınız masa üstünden silmek değildir umarım. Ayrıca sadece RGB Fusion da olmayabilir, Gİgabyte'a ait bütün ek yazılımları kaldırın.

RGB Fusion yazılımını "uygulama ve özellikler" bölümünden kaldırdım. Program dosyalarının içinde Gigabyte klasörüde sadece "Aorus Engine" var.

Baştan yaptıklarımı anlatayım.
Aorus M.2 mouse u laptopa taktım bir sıkıntı yok çalışıyor DPI değerlerini ayarlamak için sitesinden Aorus Engine 1.86 sürümünü indirip kurdum.

Çalıştırdığımda mavi ekran aldım. Windows her açıldığında Aorus Engine programını otomatik başlattığı için birkaç çökme yaşadım ta ki görev yöneticisine girip Başlangıçtan auros.exe yi Devre dışı bırakana kadar.

Sonra RGB ışığını değiştirebilir miyim diye RGB Fusion yazılımını internetten bulup indirdim bu yazılım mouse un destek sayfasında yoktu. Kurdum laptopta sorunsuz çalıştı.

Aorus Engine programını masaüstü sistemde kurup denedim (Aorus M.2 mouse masaüstüne bağlı iken program açıldığında LED efektleri kullanabilmek için RGB Fusion 2.0 yazılımını yüklememi söyledi bakınız resim 1) onu da yükledim sıkıntısız çalıştılar. Not: Mouse takılı olmadan Aorus Engine açtığımda RGB Fusion yükleme isteği gelmiyor.

Konuyu açtım minidumpları paylaştım @Berrkay @Enes3078 kullanıcılarının dediklerini yapmaya başladım teşekkür ederim kendilerine. Yaptıklarım aşağıda sıralıyorum.

RGB Fusion kaldırıldı. (Uygulama ve özelliklerden kaldırdım. Program dosyalarını kontrol ettim Gigabyte klasöründe sadece Aorus Engine programı yüklüydü)
Windows güncelleştirmelerine bakıldı güncelleştirme çıkmadı.
BIOS Güncellendi
DDU ile AMD ve NVIDIA sürücüleri kaldırılıp güncel sürücüler sitelerinden indirilip kuruldu.
CMD Yönetici olarak çalıştırıldı SFC/ scannow komutu girildi.

Ama yine sonuç aynı maalesef bir önceki mesajımda minidump dosyalarını paylaştım.

@Bora Dere yani dediğim gibi laptoptan kaldırdım programı neden hala RGB Fusion'ın sorun çıkardığı görülüyor anlayamadım yüklü değil.

Bu arada dün gece laptopa format attım temiz bir kurulum yapıp Windows güncelleştirmelerini yapıp yine Aorus Engine 1.86 sürümünü yükledim ve sonuç yine aynı mavi ekran.

Formattan sonraki minidump dosyası:

Dosya Ekleri

• auros engine.jpg
    auros engine.jpg
    57,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Gigabyte'a ait ek yazılımlar derken Aorus Engine'i kastetmiştim. Adını tam bilmediğim için öyle demiştim. Sorun o uygulamadan kaynaklanıyor. O uygulamayı kaldırırsanız sorununuz çözülecektir.

Gigabyte'a ait ek yazılımlar derken Aorus Engine'i kastetmiştim. Adını tam bilmediğim için öyle demiştim. Sorun o uygulamadan kaynaklanıyor. O uygulamayı kaldırırsanız sorununuz çözülecektir.

Önceden de belirttiğim gibi mouse un dpi değerlerini ayarlamak için o yazılıma ihtiyacım var yoksa kaldırdığımda çökmediğinin bende farkındayım. Neden çöküyor onu anlamaya çalışıyorum derdine :D

Başı programlarda bu olabiliyor. Kaldırın ve birkaç gün kullanmayın. Sonra tekrar insirebilirsiniz diye dusunuyorum.

Bence yeni sürümü beklemeliyiz. Ya da eski sürümü deneyebilirsiniz. Denerseniz sonuçları buraya yazarsanız iyi olur.

Sizin sorun yaşadığınız sistem nedir özelliklerini yazarmısınız?

yukarıdaki siteden Aorus Engine 1.5.5 - 1.6.0 - 1.7.1 ve bir kaç sürümünü de indirip kurdum. Eski sürümlerde windows mavi ekran hatası vermiyor ama programda açılmıyor çalıştırdığında sağ alt saatin oraya simgesi geliyor ve kayboluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı