RGB Fusion yazılımını "uygulama ve özellikler" bölümünden kaldırdım. Program dosyalarının içinde Gigabyte klasörüde sadece "Aorus Engine" var.
Baştan yaptıklarımı anlatayım.
Aorus M.2 mouse u laptopa taktım bir sıkıntı yok çalışıyor DPI değerlerini ayarlamak için sitesinden Aorus Engine 1.86 sürümünü indirip kurdum.
GIGABYTE, Aivia Series, Gaming Keyboard, Gaming Mouse, long lasting battery, Speaker, External Storage Enclosure, TV Tuner Dongle
Çalıştırdığımda mavi ekran aldım. Windows her açıldığında Aorus Engine programını otomatik başlattığı için birkaç çökme yaşadım ta ki görev yöneticisine girip Başlangıçtan auros.exe yi Devre dışı bırakana kadar.
Sonra RGB ışığını değiştirebilir miyim diye RGB Fusion yazılımını internetten bulup indirdim bu yazılım mouse un destek sayfasında yoktu. Kurdum laptopta sorunsuz çalıştı.
Aorus Engine programını masaüstü sistemde kurup denedim (Aorus M.2 mouse masaüstüne bağlı iken program açıldığında LED efektleri kullanabilmek için RGB Fusion 2.0 yazılımını yüklememi söyledi bakınız resim 1) onu da yükledim sıkıntısız çalıştılar. Not: Mouse takılı olmadan Aorus Engine açtığımda RGB Fusion yükleme isteği gelmiyor.
Konuyu açtım minidumpları paylaştım
@Berrkay @Enes3078 kullanıcılarının dediklerini yapmaya başladım teşekkür ederim kendilerine. Yaptıklarım aşağıda sıralıyorum.
RGB Fusion kaldırıldı. (Uygulama ve özelliklerden kaldırdım. Program dosyalarını kontrol ettim Gigabyte klasöründe sadece Aorus Engine programı yüklüydü)
Windows güncelleştirmelerine bakıldı güncelleştirme çıkmadı.
BIOS Güncellendi
DDU ile AMD ve NVIDIA sürücüleri kaldırılıp güncel sürücüler sitelerinden indirilip kuruldu.
CMD Yönetici olarak çalıştırıldı SFC/ scannow komutu girildi.
Ama yine sonuç aynı maalesef bir önceki mesajımda minidump dosyalarını paylaştım.
@Bora Dere yani dediğim gibi laptoptan kaldırdım programı neden hala RGB Fusion'ın sorun çıkardığı görülüyor anlayamadım yüklü değil.
Bu arada dün gece laptopa format attım temiz bir kurulum yapıp Windows güncelleştirmelerini yapıp yine Aorus Engine 1.86 sürümünü yükledim ve sonuç yine aynı mavi ekran.
Formattan sonraki minidump dosyası: