SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ApollonioS

Centipat
Merhaba geçen sene PC mi topladıktan sonra ara ara (ayda bir falan ) mavi ekran hatası alıyordum. Yeniden World of Warcraft oynamaya başladıktan sonra oyunun devamlı çökmeye başladığını gördüm. WoW forumlarındaki bütün çözümleri denedikten ( sorunu çözemedim ) sonra makinama temiz bir kurulum yapmaya karar verdim.
Ayın 26'sında makinamı formatladıktan sonra günde en az 1 kere mavi ekran hatası almaya başladım. Forumdaki hemen hemen bütün çözüm yollarını denedim çözüm yolunu bulamadım bunun için konu açmaya karar verdim.
Formattan sonra şu an bütün Driver'larım güncel Memtest yaptım sonuçları aşağıda HD Tune Pro ile HDD'lerimi kontrol ettim sıkıntı yok. Ekran kartı için FurMark testi yaptım SFC scannow sıkıntı yok benim baktığım hiçbir yerde sıkıntı yoktu. Formattan sonra şu an oyuna girdiğimde oyun kafasına göre oyundan atıyor bazen 3 saat sonra bazen 15 dakikada 5 defa. Epic Games uygulaması açılırken çöküyor. Bunlarla alakalı devamlı DLL hatası görüyorum ama DLL'ler de sağlam görünüyor. Mavi ekran hataları her seferinde farklı bir hata veriyor.
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA gibi.

Memtest sonuç: MemTest86.rar

Minidumplar: minidump.rar

Aynı şekilde WoW'da DMP dosyası tutuyor burada da onlar var: wow minidump.rar

Kısacası işin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümün beta. Bir önceki sürüme geçmekte fayda var.

"DISM" rehberini uygula.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücülerin güncel mi? Kontrol eder misin? Güncel değilse güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan belirtmen yeterli olacaktır.

Yonga seti sürücünü güncelle.
AMD Yonga Seti Sürücüsü Kurulumu - YouTube

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaşırsın.

Wİ-Fİ sürücü ile alakalı bir sorun gördüm ama tam emin olamadım. Bu yüzden bir şey yapmanızı istemedim.

BIOS sürümün beta. Bir önceki sürüme geçmekte fayda var.
arka arkaya mavi ekran aldığım için bu sürüme geçtim biosu güncellemeden öncede hata alıyordum.
Bunu dün uygulamıştım buraya yazdın diye bugün tekrar yaptım.
Ekran kartı sürücülerin güncel mi? Kontrol eder misin? Güncel değilse güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan belirtmen yeterli olacaktır.
ekran kartım sürücülerim güncel şu anki GeForce Gameready driver sürümüm 460.89 15/12 de çıktı bu güncelleme.
makinamı ayın 26 sında tekrar kurarken driverlerimin hepsini güncellemiştim. Buraya eklediğin için tekrar indirip tekrar kurdum.

1609438668499.png

Driver Easy yazılımını aslında hiç önermem. Kullanan kişilere hep temiz bir kurulum yaptırırım. Siz daha yeni yaptınız. Tekrar uğraştırmak istemem ama o yazılımı silin ve Kaspersky gibi güvenilir bir yazılım ile tarama yap. Virüs bularsa temizle.

Driver easy yazılımını aslında hiç önermem. Kullanan kişilere hep temiz bir kurulum yaptırırım. Siz daha yeni yaptınız. Tekrar uğraştırmak istemem ama o yazılımı silin ve Kaspersky gibi güvenilir bir yazılım ile tarama yap. Virüs bularsa temizle.

Driver easy silip Kaspersky ile tarama yaptım mavi ekran olayına yaparsa bakacağız artık.

1609441035174.png

Benim sormak istediğim bir şey daha vardı WoW minidumplarına baktın mı acaba Windows minidumplarıyla aynı mantık windbg ile açılıyor ama bu minidumplarda Memory corruption hatası almışım hepsinde neden yapabilir sence?

Tamamdır.

WoW minidumplarına bakmadım. Aynı mantık ile açılıyor ama biraz içeriği farklı o yüzden pek anlayamıyorum. Normal minidumpta normal ".sys" uzantılı hatalar bulunur ama WoW minidumpta pek bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı