SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ApollonioS

Centipat
Merhaba geçen sene PC mi topladıktan sonra ara ara (ayda bir falan ) mavi ekran hatası alıyordum. Yeniden World of Warcraft oynamaya başladıktan sonra oyunun devamlı çökmeye başladığını gördüm. WoW forumlarındaki bütün çözümleri denedikten ( sorunu çözemedim ) sonra makinama temiz bir kurulum yapmaya karar verdim.
Ayın 26'sında makinamı formatladıktan sonra günde en az 1 kere mavi ekran hatası almaya başladım. Forumdaki hemen hemen bütün çözüm yollarını denedim çözüm yolunu bulamadım bunun için konu açmaya karar verdim.
Formattan sonra şu an bütün Driver'larım güncel Memtest yaptım sonuçları aşağıda HD Tune Pro ile HDD'lerimi kontrol ettim sıkıntı yok. Ekran kartı için FurMark testi yaptım SFC scannow sıkıntı yok benim baktığım hiçbir yerde sıkıntı yoktu. Formattan sonra şu an oyuna girdiğimde oyun kafasına göre oyundan atıyor bazen 3 saat sonra bazen 15 dakikada 5 defa. Epic Games uygulaması açılırken çöküyor. Bunlarla alakalı devamlı DLL hatası görüyorum ama DLL'ler de sağlam görünüyor. Mavi ekran hataları her seferinde farklı bir hata veriyor.
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA gibi.

Memtest sonuç: MemTest86.rar

Minidumplar: minidump.rar

Aynı şekilde WoW'da DMP dosyası tutuyor burada da onlar var: wow minidump.rar

Kısacası işin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç hatırlamıyorum bir dahaki sefere zaten barkodun fotosunu da çekeceğim. Yalnız Windows olay görüntüleyicisinde çökme var ama neden yok: S.

1610031697705.png

Fotoğraftaki hata satırında bu yazıyor " 16:48:56, ‎7.‎01.‎2021 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu."

Alttaki 2 uyarı da bu.
"
Makine varsayılanı izin ayarları.
{C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239}
Clsıd'sine ve.
{316cded5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97}
Appıd'sine sahip com sunucu uygulaması için, Microsoft. Windows. Shellexperiencehost_10.0.18362.1171_NEUTral_neutrAL_CW5N1H2TXYEWy sıd (s-1-15-2-155514346-2573954481-755741238-1654018636-1233331829-3075935687-2861478708) uygulama kapsayıcısında çalışan localhost (lrpc kullanan) adresindeki sıd değeri (s-1-5-21-1057197011-1566376595-819168484-1001) olan DESKTOP-GPB3RTE\tolga kullanıcısına yerel etkinleştirme izni vermiyor. Bu güvenlik izni, bileşen hizmetleri yönetim aracı kullanılarak değiştirilebilir. "

Bu uyarılardan sonra çökme gerçekleşti.

@@283156
En son yazdıktan sonra 2 defa daha mavi ekran hatası aldım minidump dosyalarını kaydetmiyordu bende bilgisayara tekrar temiz bir kurulum yaptım driverları tekrar güncelledim bilgisayarı daha yeni kurarken birkaç defa mavi ekran hatası aldım driverlar eksik olduğu için düşündüm ama biraz önce 10 dk içinde 3 defa mavi ekran hatası aldım minidumpları buraya bırakıyorum. Bu yeni formattan sonra bazen oyunlar ya da tarayıcım da kendi kendine kapanıyor.
Bana artık sanki driverlardan değil de uyumsuz çalışan veya problemli bir hardware im var gibi geliyor ama ekran kartı RAM'ler işlemci HDD'ler hepsini ayrı ayrı en az 10 defa testlere soktum hiçbir sıkıntı görünmüyor.

Yanlış Drive dosyasını eklemişim en son minidumplar bunlar.

Son düzenleme:
Sizin konunuzun yerini kaybetmişim ben. :(

BIOS sürümün beta sürüm. Ben bu sürümü önermiyorum o yüzden bir önceki sürüme geçmekte fayda var.

"sfc /scannow" rehberini tekrar uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücünü her zaman güncel tut.

Wİ-Fİ ağ sürücünü güncellemen lazım. Ama sürücüyü nereden bulacağımı tam olaran ben de bilmiyorum.

BIOS sürümün beta sürüm. Ben bu sürümü önermiyorum o yüzden bir önceki sürüme geçmekte fayda var.

Daha önce de dediğim gibi sıkıntı BIOS'ta değil stabil çalışıyor bu güncellemeyi yapmadan önce de mavi ekran alıyordum.

"Sfc /scannow" rehberini tekrar uygula.

Bunu artık her gün yapıyorum neredeyse şimdi bir daha yaptım sonuç.
Windows resource protection did not find any integrity violations.

Ekran kartı sürücünü her zaman güncel tut.

Ekran kartı sürücüm güncel sürüm GeForce Game Ready driver sürüm:461.09.

Wi-Fi ağ sürücünü güncellemen lazım. Ama sürücüyü nereden bulacağımı tam olaran ben de bilmiyorum.

MSI'in sitesinden LAN driverlarını kurdum tekrar kurdum fakat bunlar Ethernet driveri
TP-Link kablosuz nano USB bağdaştırıcısı kullanıyorum bu aletin en son driverları kurulu bunlar dışında extradan bir Realtek Wi-Fi ağ sürücüsü driverimi arıyoruz?

Kullandığın adaptörün sürücü olarak en güncellediysen sıkıntı olmaması lazım.

MSI'nın sitesinden güncellediysen iyi.

Ekran kartı sürücün güncel.

Peki şu anlık o BIOS sürümü kalsın.

"DISM" rehberini uygula o zaman.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Tekrar mavi ekran alırsan dump dosyanı paylaş.

Sfc /scannow u günde 3-5 kere falan yapıyorum artık 3.cü DMP dosyası tam scannow yaparken oldu. Ekran kartı güncel, BIOS'un beta sürümünü bu çökmelerle alakalı olabilir diye 2 hafta önce güncelledim güncellemeden önce de çöküyordu. Wi-Fi ile alakalı olabilir gibi geliyor bana çünkü bazen ağ bağlanmak için çok zaman harcıyor ama onların driverları da güncel LAN driverını MSI'in sitesinden güncelledim Wi-Fi adaptörünün driverini TP-Link sitesinden şu an 2 side en güncel olan driver. Artık yazılımdan değil donanımdanda olabilir diye düşünmeye başlıyorum ama hangi donanım? HDD'leri HD Tune Pro ile 3-4 defa taradım HDD'ler sıkıntılı görünmüyor RAM'lere Memtest X86 ile test yaptım yetmedi bütün RAM'leri söktüm RAM'leri 8 GB 8 GB tek kullandım yine belirli kullanımdan sonra mavi ekran aldım. FurMark ile ekran kartını test ettim sıkıntı yok. Burnintest ile tüm makine test ine soktum sıkıntı yok görünüyor konunun ilk mesajında yazdığım gibi WoW oynuyorum ve WoW'daki hatalarında Windows'u çökerten şey le aynı olduğunu düşünüyorum. WoW da error 132: Fatal exception! diye bir hata veriyor bütün konularını okudum ağırlıklı olarak driverlarda sorun olabileceği söyleniyor orada da. Bütün driverlarım güncel ne yapacağımı bilemiyorum artık :S

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı