SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

cihatk

Megapat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1525000073
Arkadaşlar bazı zamanlar bilgisayarım çeşitli mavi ekran hataları veriyordu. En başta SSD'den şüphelendim ama temiz çıktı. Daha sonra sorun RAM'de olabilir diye Memtest ile test ettim onda da sorun çıkmadı. Daha sonra explorer.exe werfault.exe gibi hatalar veriyordu ancak yeniden başlatınca düzeliyordu. Masaüstünde sağ tık falan çalışmıyordu başlat menüsü çalışmıyordu. PowerShell komutu ile bunu çözdüm ama bu kadar hata olması normal değil bence. Minidump dosyaları burada. Yardımcı olursanız sevinirim.

MSI ile ilgili yazılımları kaldırın.

Razer yazılımı varsa kaldır.

BIOS sıfırla.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücülerin güncelliğini kontrol eder misin?

Memtest86 testini XMP devre dışı bırakarak yap.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

SSD'ini HD Tune yazılımı ile "quick scan" devre dışı olsun ve öyle test et. HD Tune yazılımı ile "health" sekmesini paylaş.

HDD Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaş.

Ekran kartını şimdi güncelledim. Razer yazılımı eskiden vardı, kaldırdım. Mavi ekran hatası almıyorum şu sıralar. MSI ile ilgili yazılımları şimdi kaldırdım. SFC/SCANNOW komutunu da uyguladım. Diğerlerini de test yaptıktan sonra paylaşacağım.

HD Tune Pro testinde bir sıkıntı çıkmadı. HD Sentinel raporu da böyle. Memtest sonucunu da paylaşacağım.

Disklerin sağlık durumu iyi gözüküyor. Error scan testinde kırmızı alan hiç çıktı mı?

Memtestde de sorun çıkmadı. 1-2 haftadır mavi ekran olmuyor ama bu werfault.exe hatası falan korkuttu beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…