SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

LasergurkaNN

Hectopat
Bilgisayarım 1.5 haftalık ve aldığım ilk 3 gün bir sorun olmadı fakat daha sonradan neredeyse her gün mavi ekran almaya başladım bir gün aldım bir gün almadım yeni bir sistemin böyle yapması gerçekten can sıkıcı bir durum oynadığım oyundan keyif alamıyorum format atıyorum yok onu yapıyorum yok yardımcı olursanız çok sevinirim.

GPU: EVGA GeForce GTX 3060 Ti.
İşlemci: Intel i7 10700K.
RAM: Viper 32 GB 3600MHz.
Anakart: Gigabyte Z490 GAMING X
SSD: Samsung EVO 970 M.2 1TB.

Bilgisayarım 1.5 haftalık ve aldığım ilk 3 gün bir sorun olmadı fakat daha sonradan neredeyse her gün mavi ekran almaya başladım bir gün aldım bir gün almadım yeni bir sistemin böyle yapması gerçekten can sıkıcı bir durum oynadığım oyundan keyif alamıyorum format atıyorum yok onu yapıyorum yok yardımcı olursanız çok sevinirim.

Minidump log

BIOS sürümünü F6d sürümüne çek. F20a sürümü büyük ihtimalle beta bir sürümdü.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol eder misin? Güncel değil ise güncelle tabii.

BIOS üzerinden XMP özelliğini kapat.

Memtest86 testini yap ve sonuçlarını paylaş.

RAM modellerin farklı mı? CPU-Z yazılımı ile SPD kısmından slot# bölümlerini paylaş.

Logitech ile ilgili yazılımları kaldır.

Easy Anti Cheat kaldır.

Riot Vanguard kaldır.

1.5 haftalık İTOPYA üzerinden satın aldığım bilgisayar 3-5 gün rahat bir şekilde beni ARMA 3 olsun sağlam bir şekilde oyun oynattı fakat daha sonra Bios F4 sürümündeyken mavi ekran almaya başladım ram slotlarını değiştirdim değişen hiçbir şey olmadı F20d sürümüne çektim formatlayıp 1 gün götürdü daha sonradan yine mavi ekran almaya başladım

Not : BIOS üzerinden XMP özelliğim devre dışı, Ekran kartı sürücülerim güncel.

Easy Anti Cheat - Logitech - Riot Vanguard yazılımlarını kaldırdıktan sonra tekrar yüklemeli miyim?

Sonuçlar...

Memtest86 : Memtest86 Log - Tamamlanmadan kapanmış olabilir tam bilmiyorum fakat kendi kendine kapanmıştır.

CPU-Z : Slot 1 - Slot 2 - Slot 3 - Slot 4

1612161313585.png

Memtest86 testi hata bulduysa büyük ihtimalle RAM'ler arızalıdır.

İtopya'ya bunu iletin. RAM'leri değiştirmek istediğini gibi şeyler söyle. Çünkü RAM'ler büyük ihtimalle arızalı.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum gün içerisinde tekrardan sistemi açıp ARMA 3 oynadım herhangi bir sorun vermedi tekrar Mavi ekran alırsam RAM’lerin değişimleri için ITOPYA ile iletişime geçeceğim. İyi forumlar..

Rica ederim.

Mavi ekran alırsan büyük ihtimalle RAM yüzüne olacak.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı