SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Emir Korkmaz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yeni işlemci aldım. AMD Ryzen 7 2700X. Anakartım ile uyumlu. Fakat LoL girince maç ortasında bir anda Client kapanıyor. Sonra mavi ekran yiyorum.
"System service exception" hatasını görüyorum mavi ekranda. İşlemcimi değiştirmeden önce böyle sorunlar yaşamıyordum. BIOS güncellemesi mi gerekli?

Mavi Ekran konusu açmadan önceden Dump dosyalarını paylaşmanız gerektiğini okumuş olmanız lazım. Rehbere göre Dump dosyasını paylaşın.

BIOS sürümün çok eski. BIOS sürümünü güncelle.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncellemelisin.

Core Temp kaldır.

Windows 10 güncellemesi var mı diye kontrol et. Güncelleme varsa yap.

"7B86v1E" bu sürümü indir.
1613497984447.png

Peki BIOS güncellemeyi biliyor musun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videolar mevcut. Fazla uzun sürmüyor.

Peki bilgisayar dosyalarım silinmez değil mi?
Eğer BIOS güncellemesi sırasında elektrik kesilirse bilgisayar fişi çeker. Ama normal şartlarda bir şey olmaz merak etmeyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı