SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Ali.Çimen

Kilopat
Yer
Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. RX460 2 GB OEM ekran kartım var. Kartımda son bir aydır şu problemleri yaşadım / yaşıyorum:
-Windows açılışında siyah ekranda kalma problemi yaşadım, düzeldi.
-Video izlerken veya herhangi bir iş yaparken görüntünün donması, kilitlenmesi 30 sn. sonra geri gelip Radeon WattMan varsayılan ayarlara geri döndürüldü hatası yaşadım. Şu an video izlerken böyle bir arıza yok.
-Son 3-4 gündür oyunlardan birden atıyor, süre olarak da 15 dakika civarında böyle bir şey oluyor ve oyun çöktü rapor oluşturun gibi hatalar veriyor bazen de vermiyor. Sıcaklık ise yaptığım fan ayarıyla beraber 67 derece civarlarında. Aşırı ısınma kesinlikle yok. Sorun devam ediyor.
-KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hataları birbiri ardına aldım. Yine oyun oynarken verdi. (Bu hatalar GPU çekirdek frekansını %10 aşağı çekince aldığım hatalar, şu an almadım)

Denediğim çözümler:
-DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp şu an en güncel sürüm 22.4.2 kurdum.
-Memtest yaptım, herhangi bir hata ile karşılaşmadım Pass yazısını aldım.
-DDU ile 22.4.2 sürücüyü kaldırıp 21.4.1 sürücüyü kurdum.
-Radeon ayarlarından GPU çekirdek frekansını %10 aşağı çektim.
Tüm bunları yapmama rağmen sorun hala devam ediyor. Tahminimce sorun donanımsal. Acaba GPU soğuk lehime mi düştü ya da düşüyor yoksa farklı bir problem mi var? Bunun haricinde GPU'nun soğuk lehime düşmesi belirtileri bu belirtiler midir yoksa daha farklı belirtileri de var mı?

Döküm dosyalarını paylaşın.

Döküm dosyalarını paylaşın.

Ubisoft Launcher'ı ve MSI Gaming App uygulamasını kaldırıp tekrar kurun. Dosya onarım adımlarını gerçekleştirin:

Son düzenleme:
Ubisoft Launcher'ı ve MSI Gaming App uygulamasını kaldırıp tekrar kurun. Dosya onarım adımlarını gerçekleştirin:
Dediğiniz adımları yaptım, SFC komutu ve DİSM komutlarını uyguladım sonuçlar temizdi. Ancak konum mavi ekran konusuna çevrilmiş benim asıl sorunum mavi ekran değildi.
Ben ekran kartının GPU'sunun soğuk lehime düşmesinin belirtilerini sordum kendi ekran kartımda yaşadığım olaylar sonrasında.

Dediğiniz adımları yaptım, SFC komutu ve DİSM komutlarını uyguladım sonuçlar temizdi. Ancak konum mavi ekran konusuna çevrilmiş benim asıl sorunum mavi ekran değildi.
Ben ekran kartının GPU'sunun soğuk lehime düşmesinin belirtilerini sordum kendi ekran kartımda yaşadığım olaylar sonrasında.
Kusura bakmayın. Konu Mavi Ekran Hata Analizi kategorisine açıldığı için dump dosyalarını istedim. Soğuk lehim konusunda maalesef bir bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı