SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Mavi Ekran Sorunu

GGalaxy

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Üniversite)
15 gün içinde 2-3 kez mavi ekran hatası aldım. Windows'u kuralı daha 1 ay olmadı, SSD alınca UEFI temiz kurulum yapmıştım. Minidump klasörünü ekledim, sorunun neyden kaynaklandığını ve ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim.

Minidump: MEGA

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata almaya devam ediyorsanız yeni dosyaları gönderin. Sistem özelliklerinizi de yazın.
Evet sanırım daha iyi olur böylesi. Konuyu açtığımdan bu yana 6 tane daha mavi ekran hatası aldım ve Minidump klasörümü yeniden ekledim.
Minidump: MEGA

Sistem özellikleri;
-MSI b150 Gaming M3 Anakart
-Intel Core İ5 6500
-ASUS Strix AMD Radeon R9 380 4G
-Corsair Vengeance LPX 8GB 2133Mhz Cl14 (tek kit)
-Samsung 850 Evo 250GB (sistem kurulu; Windows 10 Pro)
-Samsung HD103Sj 1TB 7200RPM 32MB Cache (yaklaşık 6-7 yıllık)
-Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze PSU

Son düzenleme:
Corsair Vengeance LPX 8GB 2133Mhz Cl14 (tek kit)
Tek kit bellek olmaz kit demet 2 veya 3 katları demektir.
Belleği de yanlış slota takmışsınız o yüzden de hata alıyorsunuz. DIMM 2 slotuna takın.
Wireless ve Ethernet sürücülerinizi de güncelleyin. R3S yerine RS2'de kalsaydınız daha iyiydi.

Tek kit bellek olmaz kit demet 2 veya 3 katları demektir.
Belleği de yanlış slota takmışsınız o yüzden de hata alıyorsunuz. DIMM 2 slotuna takın.
Wireless ve Ethernet sürücülerinizi de güncelleyin. R3S yerine RS2'de kalsaydınız daha iyiydi.
Teşekkür ederim. Pardon orada yanlış kullanmışım kit terimini kusura bakmayın. R3S ve RS2 ne demektir tam olarak?

teşekkürler, açıkçası Windows'un güncellemelerini hiç bekletmeden yapıyorum her versiyonda bir katkısı olur diye ama bu bahsettiğiniz RS3 versiyonunun kötü bir yanı mı var ki tavsiye etmediniz?
Bir de RAM slotunu değiştirdim bahsettiğiniz gibi DIMM2 slotuna taktım. Burada merak ettiğim şey; tek 8GB bir RAM kullanıyorsam bunun DIMM2'de takılı olması şart mıdır her zaman için? Son olarak ileride aynı marka-model bir tane daha 8GB'lik almak istiyorum, o zaman kit halinde ve dual channel olarak sorunsuz bir şekilde kullanır mıyım? Yani şuan ki RAM'e aynısından eklersem, bunların kit halinde olanlarından bir eksiği olur mu yoksa aynı performansı alır mıyım?

Yani şuan ki RAM'e aynısından eklersem, bunların kit halinde olanlarından bir eksiği olur mu yoksa aynı performansı alır mıyım?
Aynısından alırsan kit olmaz. RAM'in model kodunda kit özelliği bulunuyorsa aynısından alınca kit olur diğer türlü kit değil yine aynı frekans olsa da hatalar çıkartabilir uyumluluk açısından.
Tek 8GB bir RAM kullanıyorsam bunun DIMM2'de takılı olması şart mıdır her zaman için?
Evet. Düzgün çalışmasını istiyorsanız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı