SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Mavi Ekran Sorunu

GGalaxy

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Üniversite)
15 gün içinde 2-3 kez mavi ekran hatası aldım. Windows'u kuralı daha 1 ay olmadı, SSD alınca UEFI temiz kurulum yapmıştım. Minidump klasörünü ekledim, sorunun neyden kaynaklandığını ve ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim.

Minidump: MEGA

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısından alırsan kit olmaz. RAM'in model kodunda kit özelliği bulunuyorsa aynısından alınca kit olur diğer türlü kit değil yine aynı frekans olsa da hatalar çıkartabilir uyumluluk açısından.

Evet. Düzgün çalışmasını istiyorsanız.
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum tekrar ama bugün mavi ekran hatasını 'Memory Management' adıyla tekrar aldım ve canımı sıktı gene. Sürücü güncellemeri, donanım sağlığı vs. hepsini test etmiştim bir sıkıntı olmaması gerekiyordu. Minidump'ı upload ettim bir bakarsanız sevinirim, cidden neden kaynaklanıyor bu sorun acaba merak ettim.

Samsung SSD Magician kaldır. BattleEye servisinde sorun var bu korumayı kullanan oyunu tekrar yükleyin veya dosyalarını doğrulayın.
Diğer söylediklerim yapılmamış.
Samsung'un uygulamasını kaldırdım. BattleEye denetim masasında gözükmüyordu, onu da kullanan 2 oyun vardı klasörlerinden kaldırdım (uninstallservice.exe uygulamasından) ve bütünlüklerini doğrulattım. Diğer söylediklerinizden ise zaten Ethernet sürücüsü güncel durumdaydı, siz hatırlatınca tekrar kontrol ettim ama yeni bir versiyonu yok yani şuanda hepsi güncel. Bir süre kullanayım bakalım bir sıkıntı olursa sizinle paylaşırım, teşekkürler.

Kusura bakmayın tekrardan rahatsız ediyorum ancak dediğim gibi mavi ekran sorunlarıyla yine karşılaşırsam paylaşırım demiştim. Dün ve bugün toplamda 3 yeni mavi ekran daha aldım. Sorunun ne olduğuna cidden anlam veremedim. Windows'u sıfırladım 1-2 hafta önce. Minidump dosyalarını tekrardan güncelledim bir bakarsanız sevinirim. @Murat5038 @MF

Neden? Söylenmeden neden böyle söylenenlerin dışına çıkıyorsunuz?
Dışına çıkıyorsunuz derken? Dediklerinizi tek tek yaptım ve almaya devam edince onun üstüne sıfırladım ama sonradan yine aldım. Güncellemeler vs. her şey tamam şuanda. Bluescreenview'dan sizin kadar anlamıyorum sadece sebebi nedir onu öğrenmek istedim.

Dışına çıkıyorsunuz derken? Dediklerinizi tek tek yaptım ve almaya devam edince onun üstüne sıfırladım ama sonradan yine aldım.
Söylenenleri yapmanız lazımdı. Devam ediyorsa ne isteyeceğimizi biliyorsunuz. Format atmak farklı çözümler denemek konunun dışına çıkmaktır. Bu gibi kendi başınıza girişimler yapacaksanız konuya devam edilmeyecektir.

Söylenenleri yapmanız lazımdı. Devam ediyorsa ne isteyeceğimizi biliyorsunuz. Format atmak farklı çözümler denemek konunun dışına çıkmaktır. Bu gibi kendi başınıza girişimler yapacaksanız konuya devam edilmeyecektir.
Peki o halde dediklerinizi yapalım o zaman. Sıfırlamak çözüm bulur diye düşündüm bu arada ama neyse, yeni minidumpları eklemiştim kontrol ederseniz tekrardan memnun olurum. Birde komut sisteminden Windows'un dosyalarını doğruladım (sfc/scannow) ve hatalar buldu. Ardından şu kodlarla;
'DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth' ve 'DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth' bozuklukları onarmayı denedim başarılı dedi ve kapadım, tekrar doğruladığımda sorun bulmadı bu sefer ancak mavi ekranların tek sebebi bu değil galiba başka bir şeyi yanlış yaptığımı zannediyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı