Dün akşam güzel bir şekilde oyunumu oynarken direksiyon seti için Logitech G HUB dışında Logitech Gaming Software tarzında bir şey kurmuştum kurulumu tamamladıktan sonra daha sonra yeniden başlat yerine şimdi yeniden başlata tıkladım ve bilgisayar kapandı bende o an fişi çekip yattım.
Sabah kalktığımda Windows'un girişinde mavi ekran yediğimi fark ettim, güvenli modda açarken herhangi bir sorun göremedim. Bir sürü yol denedim, yüklemiş olduğum programı kaldırdım fakat hâlâ 2 tane farklı mavi ekran yiyorum. Çözümü bilenleri bekliyorum teşekkür ederim şimdiden ♥.
Xbox harddiskin içerisindeydi ve mavi ekranı yerken hdd takılı değildi, güvenli mod dışında direk mavi ekran yiyorum. Güvenli moddayken bilgisayarı kapattım ve farklı olarak, system_service_exception win32kbase.sys hatası aldım. Diskle alakalı olduğunu düşünmüyorum ama testi yapacağım, ryzenmaster uygulaması ve diğer driver ın windowsla çakıştığını düşünüyorum şimdi ikisinide sildim. Ram almayı düşünüyordum zaten, eğer başka bir fikriniz yoksa ram alacağım ve son olarak formatlayıp temize geçeceğim.
Çok teşekkür ederim. Gece gece mutlu mutlu uyuyabilirim artık, sorun XMP ayarının 3200MHz olması (RAM'im 3000MHz). İyi geceler. İlgin için teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim gece gece mutlu mutlu uyuyabilirim artık, sorun XMP ayarının 3200MHz olması(RAM'im 3000MHz). İyi geceler ilgin için teşekkür ederim .
Bu esasen bir disk değil, Xbox uygulamasının oyunları yönetmek için kullandığı bir miniport sürücüsü. Dolayısıyla sisteme takılı olup olmaması gibi bir durum yok.
Xbox uygulaması indirilen oyunlar için sanal diskler oluşturur. Bu sanal disklere xvdd yani Xbox Virtual Disk Driver miniport sürücüsü üzerinden erişilir, kendisi bir Microsoft sürücüsüdür. Bu yapı sayesinde Xbox için tasarlanmış oyunları bilgisayarda çalıştırmak için oyunu baştan yapmaya gerek olmuyor.
Minidumplarda Xbox sürücüleri/diskleri mevcutsa sorun genellikle bu yapıda değildir. Konu çözülmüş gibi görünüyor, ben de bu konuyu aydınlatayım.
Bu esasen bir disk değil, Xbox uygulamasının oyunları yönetmek için kullandığı bir miniport sürücüsü. Dolayısıyla sisteme takılı olup olmaması gibi bir durum yok.
Sisteme takılı olma meselesini xvdd için değil de HDD için demiştim. Şimdi şöyle ki XBOX uygulamalarının HDD içinde olduğu söylenmiş ve disk de sisteme takılı değil. Garip gelen şu oldu :
Bu disk sisteme takılı değilse içindeki uygulamalar nasıl hata veriyor? O bakımdan sormuştum aslında.