SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Lenax

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Fullstack Developer
Merhabalar sistemim:
  • Ryzen 7 3700X 3.6GHz
  • MSI RTX 2070 Super Gaming X
  • MSI MAG B550 Tomahawk.
  • Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3200MHz CL16.
  • WD 1 TB 7200RPM.
  • Cooler Master H500 750W mesh ARGB.

Minidump dosyamı yüklüyorum. Windows açılırken sanırım aldı hatayı bilgisayarı açıp içeri gitmiştim geldiğimde mavi ekran bulunuyordu.
    İşletim sistemim 1 hafta önce kuruldu yani temiz bir yüklemede cihazım.
    Dump Dosyası
    Dump Dosyası 2

Son düzenleme:
BIOS sürümünü 7C91vA6 sürümüne güncelle.

BIOS ayarlarını default yap.

Memtest86 testi yap ve sonuçlarını paylaşın.
Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaşın.

HD Sentinel yazılımı ile "Genel Bakış" sekmesini ve "SMART" verilerini paylaşın.

Sanal bellek özelliğini kapatın ve sistemi yeniden başlatın. Sistem açıldıktan sonra sanal bellek özelliğini tekrar açın.

"DISM" aracını uygulayabilirsin.
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Test sonuçlarını paylaşırsınız. Mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşın.

BIOS sürümünü 7C91vA6 sürümüne güncelle.

BIOS ayarlarını default yap.

Memtest86 testi yap ve sonuçlarını paylaşın.
Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaşın.

HD sentinel yazılımı ile "genel bakış" sekmesini ve "Smart" verilerini paylaşın.

Sanal bellek özelliğini kapatın ve sistemi yeniden başlatın. Sistem açıldıktan sonra sanal bellek özelliğini tekrar açın.

"DISM" aracını uygulayabilirsin.
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Test sonuçlarını paylaşırsınız. Mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşın.

BIOS sürümümü güncelledim, BIOS ayarlarımı Default'a çektim konum onaylanana kadar diğer istediğiniz verileri akşamdan sonra yapabilirim. Sanal bellek özelliği nasıl kapatılıyor acaba.

Bu video yardımcı olabilir. Sanal bellek özelliğini kapatıp sistemi yeniden başlatacaksın. Sistem açıldıktan sonra sanal bellek özelliğini tekrara açacaksınız. Bu dediğimi yapınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olabilir. Sanal bellek özelliğini kapatıp sistemi yeniden başlatacaksın. Sistem açıldıktan sonra sanal bellek özelliğini tekrara açacaksınız. Bu dediğimi yapınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar kullanmış oldugum BIOS sürümünü konu herkese açılana kadar güncellediğimi söylemiştim hatırlarsanız. Bu BIOS sürümünde başlat -> kapat -> bilgisayarı kapat dediğimde sistem kapanıyor ama bütün LED'ler fanlar çalışmaya devam ediyor tahminim BIOS sürümü stable olarak yayınlansa da buglar bulunuyor. Bir alt BIOS sürümüne geçmem mantıklı olur mu?

7C91vA6 sürümüne güncellediniz değil mi? 7C91vA72 daha beta bir sürüm. Beta bir sürümde olduğu için bazı hatalar ile karşılaşılabilir.

Mavi ekran aldıysanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

7C91vA6 sürümüne güncellediniz değil mi? 7C91vA72 daha beta bir sürüm. Beta bir sürümde olduğu için bazı hatalar ile karşılaşılabilir.

Mavi ekran aldıysanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

Yok 7C91VA6 sürümüne guncelledim diğer verdiginiz beta sürümü olan kodlu biosu indirmedim. Büyük ihtimal ufak bir bugdu mavi ekran almadim. Yani olayı şöyle anlatayım sistemi kapattim monitörüm kapandi fakat kasamdaki fanlar LED'ler vb calismaya devam ediyordu bir süre kapatmasini bekledim kendini kapanmayinca güç dugmeme bastim hemen kapandı büyük ihtimal BIOS guncellemesinden sonraki ilk kapanma bu şekilde bir sorun yaratıyor. Bugün sabah tekrar açıp kapattim PC'yi böyle bir sorunla karsilasmadim istediginiz testleri gün icerisinde aktarmaya çalışacağım.

Merhabalar, daha önce yaşamış oldugum bir sorun devam ediyor. Sorunu açıklayayım bilgisayarı kapat dediğinizde kapanıyor yazısı geldikten sonra tam kapanmak üzereyken bilgisayar bazen kendine reset atıyor yani sistemi baştan başlatıyor. BIOS güncellemesinden sonra yapmamaya başlamıştı taa ki dün gece 3'e kadar dün gece bilgisayarı kapatırken bu sorunu yaşadım. İstediğiniz dosyaları bir türlü paylaşamadım bunun için de özür dilerim.

Özür dilemenize gerek yok. İstediğiniz zaman paylaşabilirsiniz, ben sizi zorunlu kılmıyorum.

Ek olarak hızlı başlatma özelliğini kapatabilirsiniz.

Mavi ekran hiç almadınız değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı