SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M Mavi Ekran Hatası

salihksk

Hectopat
Bilgisayarıma yeni Corsair 3000 MHz CL15 2x8 RAM aldım. Önceden böyle bir problem yaşamıyordum. Başlangıç ekranında BİOS ekranında normal kullanımda çok sık bir şekilde donma ve yeniden başlatma problemi yaşıyorum ama genellikle donma oluyor ve sadece yeniden başlatarak çözülüyor. Anakartım MSİ B350 Tomahawk serisi ve sitesinde aldığım RAMler destekleniyor gözüküyor. İlk çalıştırdığımda 2133 MHz de çalılıyordu sonra A-XMP profilinden 2933 e yükselttim ama timinglere dokunmadım problem burda sanıyordum ve Corsairin sitesinden aldığım RAMlerin timingini BİOStan ayarladım yine çözülmedi. Ne yapmam gerekiyor gerçekten bilmiyorum. Bu arada donmanın yanında oldukça mavi ekran hatasıda alıyorum onlarıda alta ekleyeceğim.
IMG_4482.JPG
IMG_4483.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hynix'i kullanamazsın modeli bilmiyorsanız bilmiyorum deyin. Satmadıysanız resmini atın en azından.
Ekran kartım evet 2. slota takılı bilgisayırımı toplatırken ilk slota taktığımızda çalışmamıştı ekran kartı 2. slotta deneyince problem olmamıştı, bir sıkıntı çıkmayacağını söylemişlerdi.
1. Slota takın. PCIe girişi varsa onu da takın çalışacaktır Anakart sorunu yoksa.

Hynix olanın voltajı 1.2, Corsair 1.35 bundan kaynaklanabilir CL değerleri de küçük farklar var. XMP profillerinden 2666 olanı deneyin. Volt daha yukarı çıkmıyorsa XMP sonrası iyi. Çıkıyorsa veya 2666'da da sorun yaşarsanız hemen ardından birkaç sefer yakın zamanda tekrarlarsa geri iade edebilirsiniz.

Hynix olanın voltajı 1.2, Corsair 1.35 bundan kaynaklanabilir CL değerleri de küçük farklar var. XMP profillerinden 2666 olanı deneyin. Volt daha yukarı çıkmıyorsa XMP sonrası iyi. Çıkıyorsa veya 2666'da da sorun yaşarsanız hemen ardından birkaç sefer yakın zamanda tekrarlarsa geri iade edebilirsiniz.

Yani bu RAM’leri 2933 de çalıştırma şansım yok mu? Yoksa da iade etmemi 2666 da çalışsa yinede iade etmemi tavsiye edermisiniz performans düşüşü yaşar mıyım?

Hynix'i kullanamazsın modeli bilmiyorsanız bilmiyorum deyin. Satmadıysanız resmini atın en azından.

1. Slota takın. PCIe girişi varsa onu da takın çalışacaktır Anakart sorunu yoksa.

Bu arada 1. Slotu denedim görüntü gelmedi anakartı kutusu açılmış almıştım sıkıntıları vardı. Arka işlemci plakası yoktu ona bi parça kendim ayarladım ve sorunsuz kullanıyorum ama yinede orjinal parça değil ve 1. Slot çalışmıyor dediğim gibi bu ekran kartı performansımı etkiliyor mu bilmiyorum, RAM’leri iade etmek yerine uygun fiyata bir anakart önerirseniz onu almayı düşünebilirim.

Yani bu RAM’leri 2933 de çalıştırma şansım yok mu? Yoksa da iade etmemi 2666 da çalışsa yinede iade etmemi tavsiye eder misiniz performans düşüşü yaşar mıyım?
RAM oyunlar hakkında bir etkisi neredeyse yok birkaç FPS farkı olur. Boyutun etkisi var sadece. Dediğimi deneyin sonra karar veririz. Dediğim değerde çalışırsa anakartla ilgili bir sorun olması da mümkün.
Bu arada 1. Slotu denedim görüntü gelmedi anakartı kutusu açılmış almıştım sıkıntıları vardı. Arka işlemci plakası yoktu ona bi parça kendim ayarladım ve sorunsuz kullanıyorum ama yinede orjinal parça değil ve 1. Slot çalışmıyor dediğim gibi bu ekran kartı performansımı etkiliyor mu bilmiyorum, RAM’leri iade etmek yerine uygun fiyata bir anakart önerirseniz onu almayı düşünebilirim.
Sağlıklı bir yöntem değil ancak dediğin gibi anakart alman daha mantıklı olacaktır. Şu an geç oldu yarın tekrar bildirirsiniz son durumu ona göre öneririz. Bütçenizi de belirtirsiniz.

RAM oyunlar hakkında bir etkisi neredeyse yok birkaç FPS farkı olur. Boyutun etkisi var sadece. Dediğimi deneyin sonra karar veririz. Dediğim değerde çalışırsa anakartla ilgili bir sorun olması da mümkün.

Sağlıklı bir yöntem değil ancak dediğin gibi anakart alman daha mantıklı olacaktır. Şu an geç oldu yarın tekrar bildirirsiniz son durumu ona göre öneririz. Bütçenizi de belirtirsiniz.

Denedim hem 2667 de hemde 2800 de stabil düzgün çalışıyor. Şu noktada kullanılabilir sanırım ilerleyen zamanlarda X serisi bir anakarta geçerim sanırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı