T.C kimlik kartını çıkaran görevliyi nasıl şikayet edebilirim?

BerkayBilgin1

Hectopat
Katılım
18 Kasım 2019
Mesajlar
337
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, bir yakınım bu sene YKS sınavına girecek ve sınav için yeni kimlik kartında imza olması zorunluymuş. Yakınım kimlik kartını seneler önce zaten çıkardı fakat bu kimliği çıkaran akıllı görevli imzasını almamış. O zaman yaşı dolayısıyla imzanın kimlik için gerekmediğini zannediyorduk çünkü 18 değildi ama atılması gerekiyormuş yaş fark etmeksizin ve şu an imzayı kimliğe eklemek istediğimizde nüfus müdürlüğünden yeni kimlik çıkaracakmışız. Parasında değilim de görevini yapmayan ve kimliği o dönem çıkaran kişiyi şikayet etmek için nasıl bulabilirim ve internetten nereye şikayet edebilirim? CİMER bu şikayete bakar mı ve buraya şikayet edebilir miyim?
 
Selamlar, bir yakınım bu sene YKS sınavına girecek ve sınav için yeni kimlik kartında imza olması zorunluymuş. Yakınım kimlik kartını seneler önce zaten çıkardı fakat bu kimliği çıkaran akıllı görevli imzasını almamış. O zaman yaşı dolayısıyla imzanın kimlik için gerekmediğini zannediyorduk çünkü 18 değildi ama atılması gerekiyormuş yaş fark etmeksizin ve şu an imzayı kimliğe eklemek istediğimizde nüfus müdürlüğünden yeni kimlik çıkaracakmışız. Parasında değilim de görevini yapmayan ve kimliği o dönem çıkaran kişiyi şikayet etmek için nasıl bulabilirim ve internetten nereye şikayet edebilirim? Cimer bu şikayete bakar mı ve buraya şikayet edebilir miyim?

O kişiyi bulmanız çok zor CİMER'e anlatabilirsiniz fakat bir çözüme varacağınızı sanmıyorum.
 
...ama atılması gerekiyormuş...
On beş yaşını tamamlayanların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda biyometrik veri, biyometrik fotoğraf ve imzası alınır.
Kaynak: TC KİMLİK KARTI
Lütfen düzgün araştırınız. Muhtemelen 15 yaşının altındayken çıkardı kimliği.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı