T.C. Kimlik numaramı çaldırdım

T.C. Kimlik numaramı yanlışlıkla ekran paylaşırken verdim ve 100 kişinin olduğu bir Discord sunucusuna resim olarak attılar. Acaba başıma bir şey gelir mi? Sadece numara.
Sadece numara hiçbir işe yaramaz diye düşünüyorum. İşi sağlama almak lazım ama.

Kaç milyon kişinin T.C.'si çalındı MERNİS panelleri oluşturuldu. Hâlende MERNİS paneli diye satılık birçok illegal gruplarda. Sağlık kayıtlarına kadar erişebiliyorlar. Dert etme bence.

3 gündür korkudan Discord'a giremiyordum bir sıkıntı olmuyor mu yani oh içim rahatladı. Çok sağ olun hepinise.

Kanka zaten bilgiler sızdırılalı çok oldu. İstesem ad soyad la T.C.'ni bulurum zaten. başkasıda benimkini bulur. Korkacak hiçbir şey yok.

@Exsa Şuradan adına şirket kurulabilme yetkisini kapat:
E devletim yok benim.

@Exsa Şuradan adına şirket kurulabilme yetkisini kapat:
Şirket açsa ne olur ki? Kimlik bilgilerimizden hangisi çalınırsa başımız belaya girer?

e-Devlet'im yok benim.

Şirket açsa ne olur ki? Kimlik bilgilerimizden hangisi çalınırsa başımız belaya girer?

Şirket açarsa Trilyonlarca borcun olurdu. (Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
)
Şimdi muhtemelen adına şirket açma olayınca T.C. nosunu ele geçiriyorlar sonrasında sızıntı MERNİS verileri ile oluşturulan illegal MERNİS panellerinden tamamlayıcı diğer verilere ulaşıyorlar (Anne-baba adı seri no gibi ) veyahut bir kamu kurumunda veya özel şirkette çalışan MERNİS'e dolaylıda olsa erişimi olan yancı ile etkileşimle kimlikteki diğer verileri ele geçirip sahte kimlik oluşturup onunla kişi adına şirket açıyorlar tek T.C. no yeterli olmayabilir ama devamını bir şekilde öğrenebilirler.
Yaş 15 veya üzeri ise e-Devlet şifresi alıp ilgili özelliği kapatınız. İleride arada bakarsınız adınıza mobil hat var mı ıvır zıvır üyelik var mı e-devlet her yönden iyidir.

18 Yaş Altı PTT'den e-Devlet şifresi alabilir mi?

15 yaşını doldurmuş T.C. Vatandaşları üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu aşağıdaki kimlik belgelerinden birini ibraz ederek şifre alabilmektedir.

Şirket açarsa Trilyonlarca borcun olurdu. (Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
)
Şimdi muhtemelen adına şirket açma olayınca T.C. nosunu ele geçiriyorlar sonrasında sızıntı MERNİS verileri ile oluşturulan illegal MERNİS panellerinden tamamlayıcı diğer verilere ulaşıyorlar (Anne-baba adı seri no gibi ) veyahut bir kamu kurumunda veya özel şirkette çalışan MERNİS'e dolaylıda olsa erişimi olan yancı ile etkileşimle kimlikteki diğer verileri ele geçirip sahte kimlik oluşturup onunla kişi adına şirket açıyorlar tek T.C. no yeterli olmayabilir ama devamını bir şekilde öğrenebilirler.
Yaş 15 veya üzeri ise e-Devlet şifresi alıp ilgili özelliği kapatınız. İleride arada bakarsınız adınıza mobil hat var mı ıvır zıvır üyelik var mı e-devlet her yönden iyidir.

Hocam 18 yaşından küçüğüm bana şirket açabilir mi? Yaş sınırı vardır bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı