Merhaba. Arkadaşım bir site bulmuş, numara sorgusundan T.C. bulan. 100 TL'ye 1 hak satın almış. Benim numaramı sorgulatıp ailemdeki herkesin T.C.'sini, yaşadığı yerleri, okudukları okul, üstlerine ait mal varlıkları bulmuş. Böyle siteler yasak değil mi? T.C.'mi değiştirebiliyor muyum veya T.C.'mi ve tüm bilgilerimi bilen biri bir şey yapabilir mi?
Cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba. Arkadaşım bir site bulmuş, numara sorgusundan T.C. bulan. 100 TL'ye 1 hak satın almış. Benim numaramı sorgulatıp ailemdeki herkesin T.C.'sini, yaşadığı yerleri, okudukları okul, üstlerine ait mal varlıkları bulmuş. Böyle siteler yasak değil mi? T.C.'mi değiştirebiliyor muyum veya T.C.'mi ve tüm bilgilerimi bilen biri bir şey yapabilir mi?
Cevaplarsanız sevinirim.
Tc mi unuttuma tıklayıp, güvenlik sorunu yazınca tcni değiştirebi.. Dostum çok dert etme 80 milyonun TC'sini tüm dünya biliyor zaten. Adını soyadını bilen herkes, bi 10 saniyede bulur TC'ni.
Sitenin ismini falan kimseye vermedik Youtubda gezinirken rast gele keşfetimize düştü bizde merak edip izledik arkadaşım denemek istedi. Adamların discord ve Numarasını alıp hesap satın almak istedigini yazdı whatsappdan adamlar arkadaşımın kart bilgilerini istedı paray çekıp hesabı verdıler. deneme amaclı benım tc mı yapmış. Arkadaşımla ekran görüntüsü alıp Cimir ve EGM ye yazdıkdı.
Mernis gibi sistemler hackleniyor, yeri geliyor sigorta şirketleri hackleniyor. Türlü türlü TC kimlik numarası ile işlem yapıp adres vs ilişkilendirilen yerler ara ara hackleniyor. Bu şekilde ortada bir veri birikiyor. Bunu paraya çevirmek isteyen bilgisayar korsanları da bu tarz siteler açıp TC kimlik numarası üzerinden daha detaylı bilgi falan satıyor işte.
T.C. Mi unuttuma tıklayıp, güvenlik sorunu yazınca tcni değiştirebi. dostum çok dert etme 80 milyonun T.C.'sini tüm dünya biliyor zaten. Adını soyadını bilen herkes, bir 10 saniyede bulur T.C.'ni.
Sitenin ismini falan kimseye vermedik youtubda gezinirken rast gele keşfetimize düştü bizde merak edip izledik arkadaşım denemek istedi. Adamların Discord ve numarasını alıp hesap satın almak istedigini yazdı WhatsApp'dan adamlar arkadaşımın kart bilgilerini istedı paray çekıp hesabı verdıler. Deneme amaclı benım T.C. Mı yapmış. Arkadaşımla ekran görüntüsü alıp cimir ve egm ye yazdıkdı.
Bu tip sitelere kredi kartı ve hesap kartı ile ödeme yapmayın, yaptırmayın.
Sanal kart veya tek ödemeli kartlar kullanın. Sebebi şu kart bilgilerinizi de kullanabilir ya da satabilirler.
İlk okurken ne diyor bu arkadaş dedim. Güzel ironi.
Bu tip sitelere kredi kartı ve hesap kartı ile ödeme yapmayın, yaptırmayın.
Sanal kart veya tek ödemeli kartlar kullanın. Sebebi şu kart bilgilerinizi de kullanabilir ya da satabilirler.
Evet ciddi bir sorun. Kesinlikle çok ciddi bir veri hırsızlığı. Ülkemizde henüz gündemde değil ama bu veriler bir gün başımıza ciddi bela açabilir. Bunların önünü almak için kaliteli güvenlik önlemlerini de devletin bir yandan alması gerekiyor. Kimlik doğrulama sistemlerini bir şekilde e-Devlet ile entegre etmeliler.