T.C. Kimlik numarası satan siteler ne yapabilir?

YusufBal

Centipat
Merhaba. Arkadaşım bir site bulmuş, numara sorgusundan T.C. bulan. 100 TL'ye 1 hak satın almış. Benim numaramı sorgulatıp ailemdeki herkesin T.C.'sini, yaşadığı yerleri, okudukları okul, üstlerine ait mal varlıkları bulmuş. Böyle siteler yasak değil mi? T.C.'mi değiştirebiliyor muyum veya T.C.'mi ve tüm bilgilerimi bilen biri bir şey yapabilir mi?
Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorguda o da çıktı.

Papara hesabında yaptık hayalet kartla
O zaman sıkıntı çıkabilir. Pek çok müşteri hizmetlerinde güvenlik sorusu olarak bunu sorarlar. Doğru cevaplandığında ne dersen yapıyorlar. Seni taklit ederek banka hesaplarını kurcalayabilir.

Merak etmeyin ironi amaçla demiştim… öyle bir siteye tıklayacağım bile sanmam başıma bela açamam vallahi.

MERNIS 2015 verileri internette var diye biliyorum, yaşı 20 üstü çoğu insanın bilgisi vardır orada. Merak etme hiçbir şey olmaz. Sana bilgilerini söyleyip tehdit ederse ona "ben bunları zaten biliyorum" dersin.
Arkadaşım beni tehdit etmez ama nebiliyim oturdugum adrese kadar çıkıyor düşünsene biriyle kavga ediyorsun sanaldan adam gelip ev basar yani çok saçma bir sistem var.
MERNIS 2015 verileri internette var diye biliyorum, yaşı 20 üstü çoğu insanın bilgisi vardır orada. Merak etme hiçbir şey olmaz. Sana bilgilerini söyleyip tehdit ederse ona "ben bunları zaten biliyorum" dersin.

2015 değil güncel sistemlerde var araştırken öğrendık arkadaşımla 2022 içinde var.

Ne ararsan çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kavga ettiğin kişi kullanıcı adından seni nereden bulacak Adını bulması lazım, aynı isimden de bir sürü vardır senin TC'ni nerden bulacak vs.. Hem çoğu kişi böyle bir şey ile uğraşmaz hakaret etmenin zaten bir cezası var sizi şikayet etmesi yeterli niye kendi uğraşsın. Yani bence çok da umursamayın.
Tabi mahremiyet bir haktır ama bunlar bir kere sızdırılmış işte artık elimizden bir şey gelmiyor. Bu verileri doğru düzgün koruyamayanlara yazıklar olsun. Her işlemde TC kullanırsak böyle olur.

Mesela benim bir çok tanıdığım YemekSepeti verilerinin sızmasıyla patladı. Numaradan yapılan sorgularda çoğu adres en güncel Yemeksepetinden geliyordur muhtemelen.

Arkadaşım beni tehdit etmez ama nebiliyim oturdugum adrese kadar çıkıyor düşünsene biriyle kavga ediyorsun sanaldan adam gelip ev basar yani çok saçma bir sistem var.
O kadar çok yasal boşluk var ki sen en basitlerinden birine denk gelmişsin, örneğin bahsettiğin ev basma konusunda bir örnek vereyim.

Dışarıda veya sosyal medyada birisi seni tehdit etti ve sen gidip şikayetçi oldun. (Şahıs henüz senin adresini bilmiyor.) Savcılık, senin şikayetin üzerine bu görevi yapıyor sağolsun (eğer dava açarsan ve mahkemeye verirsen) şahısa, senin adına soyadına, ev adresine kadar yazan mahkeme kağıdını gönderiyor. 6 ay sonraya duruşma tarihi veriyor. Yani şahsa diyor ki, al sana tehdit ettiğin adamın adresi 6 ay da vaktin var madem tehdit ettin adresi bulduk git hallet.

Böyle onlarca saçmalık var.

Sistemimizin Mükemmelliği işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…