T.C. Merkez bankası açıklaması

Makaleler
3
T.C merkez bankası: "Yıl sonu dolar kurunu 7.89 olarak bekliyoruz. Enflasyonu ise 8.99 - 11.99 arası bekliyoruz."

Daha bilgilendirici açıklamalar için haberleri takip edebilirsiniz, ben burada gündem olan dolar açıklamasını belirttim.

Benim fikrim; beklentiler bilerek yüksek veriliyor, yıl sonu dolar beklentilerin altında olursa eğer "başardık" diyebilecekler. Konu üstüne açıklama olursa bu konu üzerinden bilgi vereceğim.

Konu açıldığında dolar: 7.69 TL.

Faizlerin biraz daha arttırılması lazım. En azından yıl sonuna kadar sıcak para lazım. Şu anlık kerizler silkelendi dolarları bozdurarak zaten.
19 Kasım'da PPK toplantısında arttırılacak. Arttırılma ihtimali %95 gibi bir şey.
Dolar yükselecek belli oldu.
Hiç belli olmaz, Türk Lirası sadece dolara değil, diğer bütün para birimlerine karşı değer kazandı.

19 Kasım'da PPK toplantısında arttırılacak. Arttırılma ihtimali %95 gibi bir şey.
Artacaktır çok büyük ihtimalle ama kaç puan arttırılıcağı bilinmez. Beklenin altında kalırsa tekrar yükseliş olacaktır.

Şimdilik bir çözüm olabilir bu ama uzun vadede iyi sonuçlar beklemiyorum. Göreceğiz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı