T-Force Delta RGB RAM'ler üst üste bozuldu

RaGnaRr00

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Asus b650 plus
İşlemci
Ryzen 7 7800x3d
Merhaba herkese, RAM'lerim ile ilgili sorun yaşıyorum maalesef. Büyük bir satıcıdan aldığım T-Force Delta RGB 32 GB 5600 MHz RAM'lerim geçen aylarda bozuldu. Destekle iletişime geçtim vs. süreç çok uzun sürüyor diye tak etti ve ben de yerlerine gidip direkt orada değiştirttim. Normalde farklı marka ürün istedim ancak fiyat farkı var diye kabul etmedim.

Her neyse, eve getirdim taktım; bir RAM'in ışığı kafasına göre Rainbow yanıyor, biri işlemci sıcaklığına göre yanıyor. Ne yaptıysam eşleyemedim, en son eşlediğimde de RGB hızının aynı olmadığını fark ettim. RAM'lerin yerini değiştirip sorunu çözmeyi düşündüm ancak çıkardıktan sonra takınca RAM'ler sizlere ömür, gene bozuldular. Demem o ki okuduğum birkaç konuda anakartın RAM seçtiğinden bahsedilmiş; yani voltaj değerleri vs. uyuşmayınca bozulabiliyormuş deniliyordu. Ben de sistemi sıfır topladım zaten, o yüzden bu durumu olası buluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Başka marka RAM'i fiyat farkı ile seçmeli miyim? Veya sorun neden oluyor? Farklı RAM alsam sorunum çözülür mü? Teşekkür ederim, biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı