T248 G29 Shifter'ı ile çalışır mı?

• Konuyu başlatan Say Bi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.039

Say Bi

Hectopat
Arkadaşlar G29 Shifter'i Arduino ile kasaya bağlayıp T248'le birlikte kullanabiliyormuşuz sanırım fakat bir arkadaş forumda Forza Horizon 4'te kullanamadığını söylemiş. Bunun bir çözümü var mıdır?

FH4 genel olarak direksiyon setine destek vermedi yıllardır. Simülasyonlarda dediğiniz setup iş görür ama size FH4 gibi pek seçenek tanımayan oyunlarda sorun çıkabilir bu şekilde.

FH5 de kullanabilir miyim peki dediğim şekilde, bir de konudan alakasız T248'e G29'dan daha çok ses çıkarıyor demişler forumda doğru mu acaba?

G29 um var. FH gibi arcade serileri direksiyonla hiç iyi olmuyor. NFS, FH gibi serileri oyun koluyla oynayacaksın.

Assetto Corsa, F1 gibi oyunlar için direksiyon seti iyi oluyor.

@Say Bi T248 kullanmadım. G29 kullandım sadece. FH5'i de çıktı çıkalı almadım fiyatından dolayı. Hala FH4 ve One S gamepad ile oynuyorum. O oyunun zaten hedefi de gamepad.

Anladım peki G29'un hassasiyeti ve sesi nasıldı hocam ek olarak gamepad ile oyun oynamayı pek sevmiyorum normal takılmak için oynayacağım zaten yarış falan yapmayacağım.

Diğer oyunlarda problem yaşamam dimi hocam peki dediğim gibi bir sistem yaparsam.

G29'um var. FH gibi arcade serileri direksiyonla hiç iyi olmuyor. NFS, FH gibi serileri oyun koluyla oynayacaksın.

Assetto Corsa, F1 gibi oyunlar için direksiyon seti iyi oluyor.

Assetto Corsa almıştım ileride direksiyon seti alırsam diye dediğiniz tür oyunlarda oynayacağım ama Forza'da araba sürmek hoşuma gidiyor zaten dediğim gibi yarışlarda falan kullanmayacağım sadece etrafta gezeceğim.

Assetto Corsa almıştım ileride direksiyon seti alırsam diye dediğiniz tür oyunlarda oynayacağım ama Forza'da araba sürmek hoşuma gidiyor zaten dediğim gibi yarışlarda falan kullanmayacağım sadece etrafta gezeceğim.
İşte Forza'da istediğin keyfi alamayabilirsin. Hani direksiyonla oynarken öyle araba sürüyormuş gibi bir hissiyatı olmuyor. Yapay bir sürüş keyfi var yani. Klasik arcade tarzı otomobil oyunu çünkü. En azından Assetto Corsa gibi gerçekçi bir hissiyatı yok. Forza'da bir süre sonra direksiyon setinden keyif alamayıp oyun koluna geçme ihtiyacı hissediyorsun zaten :D

Hani ETS, Assetto falan oynarım diyorsan zaten onlar için direksiyon seti şart zaten.

İşte Forza'da istediğin keyfi alamayabilirsin. Hani direksiyonla oynarken öyle araba sürüyormuş gibi bir hissiyatı olmuyor. Yapay bir sürüş keyfi var yani. Klasik arcade tarzı otomobil oyunu çünkü. En azından Assetto Corsa gibi gerçekçi bir hissiyatı yok. Forza'da bir süre sonra direksiyon setinden keyif alamayıp oyun koluna geçme ihtiyacı hissediyorsun zaten :D

Hani ETS, assetto falan oynarım diyorsan zaten onlar için direksiyon seti şart zaten.

ETS'ye çok girmiyorum ara sıra giriyorum ama assetto oynarım hocam çok pahalı olmayan başka önerebileceğiniz oyunlar var mı?

ETS'ye çok girmiyorum ara sıra giriyorum ama assetto oynarım hocam çok pahalı olmayan başka önerebileceğiniz oyunlar var mı?(not: Assetto'nun güncel fiyatına bakayım dedim 200TL olmuş geçen ay hala 33TL'ydi sanki.)
Gerçekten böyle araç sürüş hissiyatı istiyorsan onlar biraz tuzlu oluyor. Bana göre bu işin nirvanası iRacing. Tamamen online yarışların yapıldığı, gerçek araç mekaniklerinin olduğu bir oyun. Hatta oyun değil direk simulasyon programı olarak geçiyor. Ancak uzun vadede epey pahalıya patlıyor. Aylık ödeme sistemi var. Ayda 24 liraydı sanırım. Ama iş bununla bitmiyor tabi. Kendini geliştirip lisans atladıkça yeni yarış serilerine katılabilmek için pistleri ve araçları satın alman gerekiyor. Ortalama her biri pist ve aracın fiyatı 14-15 dolar oluyor.

Simulasyon işi biraz para gerektiriyor açıkcası. Sadece bilgisayar sistemi, direksiyon sistemi kurmakla kalmıyor. Gerçekten sürüş hissiyatı istiyorsan oyunlar da epey pahalı.

Automobilista 2 ye bakabilirsin. 60 lira civarıydı en son. Online değil, bilgisayara karşı yarışıyorsun. Fena mekanikleri yoktu oynadığımda.

@Say Bi G29 keyifliydi ve ben ses konusunda hiç sorun yaşamadım. Sesli ama "aman çıt çıkmasın annem kızar" diyenlere uymaz sadece. Onun dışında simülasyon oynayan adamın umrunda olmaz. Takarsınız kulaklığı moda girersiniz. Direksiyon çığlık atsa duymazsınız zaten ki öyle önemli de bir sesi yok. Kayışlı sistemlere göre tepkisi biraz sert ve yapay gelir sadece. Kötü bir direksiyon değil zaten. Hep yukarısı ile kıyaslandığı için çok düşündürüyor insanları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı