T4400 Yerine İşlemci Önerisi

Bilal__ASLAN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar öncelikle herkese. Elimde T4400 işlemcisi olan Casper marka laptop var.
RAM: 2GB (ekleme yapılacaktır)

Bu laptop işlemcisi değiştirilebilir bir işlemci, P478 soket yapısına sahip. Babamın eski bilgisayarı.

Konuya gelecek olursak, bu işlemci eski. Yerine yeni bir işlemci alıp değiştirmek istiyorum. Soketli bir işlemci ve değişiyor.

İnternette şöyle bir sitede hangi işlemciler ile değiştirilebileceği yazıyor.
Site: CPU-Upgrade: Intel Pentium T4400 CPU

Benim işlemcim yerine sitede belirtilen işlemcilerden hangisini alırsam performans artışı hissedilebilir bir şekilde artar? İşlemciler eski olduğu için tam olarak hangisi daha mantıklı kavrayamadım.

Bu işlemler için bütcem 600-700TL arası. Bu fiyatlarda ikinci el laptop önerileri de alabilirim. Depolama birimi 240GB olsa yeterli.

Bir de bu laptopta harici bir GPU yok. Büyük bir ihtimalle işlemcideki GPU birimini kullanıyor o yüzden önereceğiniz CPU'larda buna da dikkat ederseniz sevinirim. Eklemem gereken başka bir bilgi varsa uyarırsanız sevinirim.

DÜZENLEME: İkinci el leptop önerisi için bütçe 1000TL

Son düzenleme:
Sistemi ne için kullanmayı hedefliyorsun? 2. el laptop için bütçen ne kadar? Hangi şehirde yaşıyorsun?
Sistem oyun amaçlı kullanılmayacak. Word, Exel, Bankacılık İşleri, Birde Facebook Youtube. Babam 101 oynar işte facebookta en fazla. Çoğunlukla Word, Exel, Facebook, Youtube. İkinci el leptop içinde bütçem en fazla 1000TL

Son düzenleme:
Açıkçası değiştirmek yerine SSD alsanız ve RAM takviyesi yapsanız ?
120 GB lık SSD ve bir tane de 2GB RAM alıp toplam RAM miktarını 4GB yapmayı düşünüyorum. Ama artık WİN7 desteği kalktığı için Leptoba WİN10 Yükleyince işlemci permormansı çok düşüyor. Bu yüzden hazır el atmışken işlemciyide değiştirmek istiyorum

W10 yüklemek zorunda değilsiniz. Lubuntu gibi hafif işletim sistemleri kurabilirsiniz.
O tarz işletim sistemlerini kullanmasını biliyorum lakin bilgisayarı babama bırakacağım için. MacOS Sıfır leptop dahi alsam olmaz :) Windows dışında bir tek Pardus kullanmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı