Taahhütlü internet mi taahhütsüz mü?

Xoxoxo

Kilopat
Katılım
2 Ekim 2016
Mesajlar
80
Selam, internet süremiz doluyor. Babam taahhütsüz internete karşı sürekli zam yaparlar diyor ancak Türk Telekom taahhütlü 35 Mbps internet 210 TL Netspeed ise taahhütsüz 149 TL. Aynı internet taahhütsüz kullansak sürekli kafalarına göre zam yaparlar mı, sizce hangisi daha mantıklı?
 
Merhaba tahaahütlü öneriyorum başlarına göre yapamazlar ama bitince yaparlar illaki o zamanda başka bir internet veya yeni kampanya iyi günler.
 
TurkNet sahibiyim. İlk alırken 140 TL ve hiçbir ek ücret yok diyerek imza attırdılar. Sonrasında 170 TL oldu, kurulum ücreti zırt pırt ödedim ve şu an 170 ödüyorum. Kafalarına göre zam yapabilme mevzusu olabilir, firmaya bağlı. Ki taahhütsüz her zaman iyidir, bir internete uzun süre bel bağlamayın.
 
Eğer 12 ay taahhütlü ise 210 lira kurtarmaz diye düşünüyorum. Bu abonelik işleri bile bir yatırıma dönmeye başladı. En fazla taahhüt süresinin son birkaç ayında piyasa fiyatları o civarlara denk gelir, o sırada da daha önceki ödemelerinde ödeyeceğin yüksek meblalar toplama zarar olarak yansır. Belki GigaFiber altyapısı gelir, belki başka bir şey olur, bence taahhütsüz daha mantıklı. Ayrıca 35 Mbps'e 149 lira fiyat çekmek ne? Alternatif ISS'lere yönelmenizi tavsiye ederim.
 
Hocam eğer merkezi bir yerde değilseniz (internet altyapınızın değişme ihtimali yoksa yani) ve şu anki tarifeden memnunsanız 2 senelik taahhüt yaparak uzun dönemde hesaplı olacağı görüşündeyim.
 
Daire sahibi isen taahütlü internet, zam haberine üzülmüyorsun ve paranın karşılığını alıyorsun.

Enflasyon yüksek iken ve TL erirken taahütsüz fiyatlara zam geleceği bariz.
Daire sahibiyim tahhütsüz internetlerde kafalarına göre zam yaparlar mı onu biraz merak ediyorum yorumlara bakılıcak olursa taahhütlü biraz daha mantıklı gibi
 
Yapacakları zam, taahhütlü olan TTNET ve Superonline soyguncularından daha ucuz olur. Üstlerine hiçbir şekilde çıkmazlar. Yoksa kimse tercih etmez. Turknet'e geçtim ve aşırı memnunum. 1 yıllık faturayı da peşin ödedim. Kafam rahat. İstediğim zaman paramı geri alabiliyorum. Aynı paketi diğerlerinden alsam 300TL verecektim ve yok yere taahhüt bağı olacaktı. Aylık 170TL olacak şekilde yılı kapattım. Hangisi mantıklı sence? Ev kira ise zaten taahhütten uzak durulmalı. Ne olacağı belli olmaz.
 

Geri
Yukarı