Taahhütlü vs taahhütsüz internet

mühendis52

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 10 yıldır Türk Telekom müşterisiyim. Yıllardır artmayan hız fakat artan fiyatlar doğrultusunda 2 yıllık taahhütlerle kullandım. 2 gün önce TurkNet'e geçiş işlemlerini başlattım. Taahhütlü ile taahhütsüz farkları neler? 2 yıllık taahhüt avantajlarından biri fiyat artışından etkilenilmemesi ama taahhütsüz paketlerde yılda kaç defa zam yapılıyor? Taahhütsüz kullanıp zamlara tilt olan var mı? Müşteri mağduriyeti yaşanıyor mu?

2 yılık bir taahhüt olmaması lazım turknetde, zam konusuna gelirsek TurkNet'e geçeli 1 yılı geçti eskiden 85 TL idi 35 Mbps diğer paket 95 idi sonradan hepsi 99 TL oldu 95 TL olanlar 4TL zam geldi ben 35 Mbps kullanıyordum hepsi 99 olunca 100Mbps pakete geçtim zaten yılda 1 falan düzenleme gibi ufak zamlar geliyor galiba daha ilk yılımdayim, ben beni bir şeyin bağlanmasını sevmediğim özgür olmak istediğim için tahütlü kullanmıyorum.

2 yılık bir taahhüt olmaması lazım turknetde, zam konusuna gelirsek TurkNet'e geçeli 1 yılı geçti eskiden 85 TL idi 35 Mbps diğer paket 95 idi sonradan hepsi 99 TL oldu 95 TL olanlar 4TL zam geldi ben 35 Mbps kullanıyordum hepsi 99 olunca 100Mbps pakete geçtim zaten yılda 1 falan düzenleme gibi ufak zamlar geliyor galiba daha ilk yılımdayim, ben beni bir şeyin bağlanmasını sevmediğim özgür olmak istediğim için tahütlü kullanmıyorum.

2 yıllık taaahütü Türk Telekom'da kullandığım için bahsettim. Taahhüdüm bitti 16 Mbps internete 75 TL ödüyorken 110 TL isteyince bende TurkNet'e geçiş yapmak istedim ama fiyat artışları ne kadar oluyor diye sormak istedim. Altyapım 69Mbps destekliyor.

2 yıllık taaahütü Türk Telekom'da kullandığım için bahsettim. Taahhüdüm bitti 16 Mbps internete 75 TL ödüyorken 110 TL isteyince bende TurkNet'e geçiş yapmak istedim ama fiyat artışları ne kadar oluyor diye sormak istedim. Altyapım 69Mbps destekliyor.

Dediğim gibi TurkNet'te eskiden 2 seçenek vardı sistem değiştiği için biraz garip oldu 75 Mbps kullananlar 4TL zamlandı 35 Mbps kullananlar 14 TL oldu şu an altyapınız ne kadarsa o hıza sadece 99 ödüyorsunuz. Fakat size 16 Mbps'ye 110 TL denmiş cidden çok acı TurkNet'te böyle bir durum yaşamazsınız.

Dediğim gibi TurkNet'te eskiden 2 seçenek vardı sistem değiştiği için biraz garip oldu 75 Mbps kullananlar 4TL zamlandı 35 Mbps kullananlar 14 TL oldu şu an altyapınız ne kadarsa o hıza sadece 99 ödüyorsunuz. Fakat size 16 Mbps'ye 110 TL denmiş cidden çok acı TurkNet'te böyle bir durum yaşamazsınız.

10 yıllık Telekom müşterisiyim normalde 120 TL olan 16 Mbps paketi size 110 TL'ye sunuyoruz dediler şaka gibiydi. Altyapım 69 Mbps desteklediği için hemen TurkNet'e geçiş işlemlerini başlattım. Her sene ne kadarlık bir artış yaşanıyor?

Artış miktarı artan maliyetlere göre belli oluyor. Fiyat artışları önceden haber veriliyor. Fiyatı beğenmezseniz başka sağlayıcıya geçersiniz.(Netspeed, Millenicom gibi.) Ayrıca TürkNet'e geçerken birinden davet kodu isteyin 1 ay ücretsiz kullanırsınız.

Artış miktarı artan maliyetlere göre belli oluyor. Fiyat artışları önceden haber veriliyor. Fiyatı beğenmezseniz başka sağlayıcıya geçersiniz.(Netspeed, Millenicom gibi.) Ayrıca TurkNet'e geçerken birinden davet kodu isteyin 1 ay ücretsiz kullanırsınız.

İlk 1 ay ücretsiz, kodu yazdım. 40 50 TL gibi aniden artış yaşanması mümkün mü? Daha önceki artışlar yıllık 10,15 TL gibi bir ücret.

TurkNet'in bu kadar tutmasının önemli sebeplerinden biri F/P olması. Firmanın bunu koruyacağını düşünüyorum.

21 şubatta internet 27 şubatta ise ev telefonu taahhüdü bitecek, geçiş işlemlerinde işletme değişikliği için onay kısmına kadar gelindi. Bu hafta içi değişiklik olduğunda ev telefonu için cayma bedeli düşük bir meblağ mı olur sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı