Tab A8 10.5 vs A7

Tab A7 64 GB olsa daha iyi olur gibi. Android sürümünde takıntınız yoksa Android 10 yeterli. Ben işlemcisinden dolayı öneriyorum. Diğerinin işlemcisi benim tarafımda pek bilinmedik bir işlemci ve ileriki güvenlik güncellemelerinden sonra ne olur bilemem.

Tab A7 64 GB olsa daha iyi olur gibi. Android sürümünde takıntınız yoksa Android 10 yeterli. Ben işlemcisinden dolayı öneriyorum. Diğerinin işlemcisi benim tarafımda pek bilinmedik bir işlemci ve ileriki güvenlik güncellemelerinden sonra ne olur bilemem.
Siz bilmediğiniz için daha kötü bir GPU ve tekli çekirdek performansına sahip, çoğu CPU benchmark testlerinde A8'in işlemcisinden tokat yiyen bir işlemciyi tercih etsin yani. Koskoca Samsung güvendi siz güvenemediniz yani, mantıksız düşünüyorsunuz hocam. Saygılar.

Siz bilmediğiniz için daha kötü bir GPU ve tekli çekirdek performansına sahip, çoğu CPU benchmark testlerinde A8'in işlemcisinden tokat yiyen bir işlemciyi tercih etsin yani. Koskoca Samsung güvendi siz güvenemediniz yani, mantıksız düşünüyorsunuz hocam. Saygılar.

Açıkçası merak ediyorum. Unisoc T618 işlemcili tercih ederse nasıl bir performans artışı olacak mesela? Ben SD 662 normal bir Çin üretimli cihazı elime aldığımda yazılımı Samsung olsun olmasın hiç fark etmeksizin şarj ve arayüz tarafında sıkıntı çekmedim. Bu Unisoc işlemcili bir cihazı da deneyimleme fırsatım oldu. Onda da aşırı ısınma ve Supercell'in oyunlarında bile takılmanın alasını gördüm. Ha önceki dönemlerde bile Samsung'un önceki pazar stratejisini de isterseniz anlatabilirim. (Bir dönemler bizim ülkeye Exynos gelirken Amerika'ya Snapdragon'lu cihaz satılması gibi) Samsung'un işlemciye güvenme sebebi fiyat pazarında 2 yıl görevini tamamlasın diye koymuş olamaz mı? Diğer ülkeler için ürettiği cihazlara bir bakmanızı tavsiye ederim. Ha bu konuda mantıksız konuştuğumu düşünüyorsanız benimle ilgili diğer Samsung konularıma bakmanızı öneririm.

1693599963140.png

Açıkçası merak ediyorum. Unisoc T618 işlemcili tercih ederse nasıl bir performans artışı olacak mesela? Ben SD 662 normal bir Çin üretimli cihazı elime aldığımda yazılımı Samsung olsun olmasın hiç fark etmeksizin şarj ve arayüz tarafında sıkıntı çekmedim. Bu Unisoc işlemcili bir cihazı da deneyimleme fırsatım oldu. Onda da aşırı ısınma ve Supercell'in oyunlarında bile takılmanın alasını gördüm. Ha önceki dönemlerde bile Samsung'un önceki pazar stratejisini de isterseniz anlatabilirim. (Bir dönemler bizim ülkeye Exynos gelirken Amerika'ya Snapdragon'lu cihaz satılması gibi) Samsung'un işlemciye güvenme sebebi fiyat pazarında 2 yıl görevini tamamlasın diye koymuş olamaz mı? Diğer ülkeler için ürettiği cihazlara bir bakmanızı tavsiye ederim. Ha bu konuda mantıksız konuştuğumu düşünüyorsanız benimle ilgili diğer Samsung konularıma bakmanızı öneririm.

Eki Görüntüle 1927522
Samsung konusunda fazla mesaj yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Bilgi birikiminiz yetersiz. Şuan dediklerinizin seviyesi aynı şu şekilde:
Kanka bizim komşuda AMD kart var, oyunlar kasıyor. Alma.
Galaxy TAB A8'in bütün sürümleri aynı işlemciye sahip, sadece depolama, RAM ve ekstra LTE seçeneği mevcut. İşlemci TAB A8 ve TAB A7'yi yan yana koyarsanız, TAB A8'in hem gündelik kullanımda çoğu konuda önde olduğunu, oyun performansında da GPU üstünlüğü sayesinde A7'yi fırlattığını görebilirsiniz. Biliyorum, çünkü A8'i sipariş ettim ve benchmark testlerini biliyorum.
Bakın size T618'in daha iyi olduğunu gösteren bir kanıt sunacağım.
Ayrıca bunları demeden önce şunu söyleyeyim, TAB A7 2022 yılında yenilenerek T618 işlemcisiyle tekrardan satışa sunuldu ☺️
Herhalde Samsung yenilediği ürününü daha kötü bir işlemci ile yenileyecek kadar gerizekalı değildir diye düşünüyorum.
İki cihaza da lafım yok, zamanlarında ikisi de harika fiyat/performans ürünüydüler. Ama A8, güncel, daha iyi bir CPU (kimi yerlerde SP662 geçebiliyor), daha iyi bir GPU, daha büyük bir ekran'a sahip.
Ayrıca bir şeyi anlayamadım, Unisoc T618'li bir cihazı mı deneyimlediniz yoksa "Unisoc" markalı bir işlemciye sahip olanı mı? Eğer T618'i deneyimlediyseniz komşu örneğini ve bilgi birikiminiz konusunda yazdığım yazıyı geri aldım sayın. Saygılar.

Ayrıca hocam cihazın aşırı ısınması sizce de soğutma sisteminin (hava sirkülasyonu veya soğutma bloğu artık bilmiyoorum) dandikliği midir, yoksa işlemciyle mi alakalıdır sizce?

Unisoc T618'li bir cihazı mı deneyimlediniz yoksa "unisoc" markalı bir işlemciye sahip olanı mı? Eğer T618'i deneyimlediyseniz komşu örneğini ve bilgi birikiminiz konusunda yazdığım yazıyı geri aldım sayın. Saygılar.

Ayrıca hocam cihazın aşırı ısınması sizce de soğutma sisteminin (hava sirkülasyonu veya soğutma bloğu artık bilmiyoorum) dandikliği midir, yoksa işlemciyle mi alakalıdır sizce?

Unisoc T610 işlemciyi kullanan Realme C21y ve Realme 5I (bunda SD 662 var) üzerinde farklı zaman aralıklarında test yapmıştım. İkisi de PUBG açarken takılıyor tek fark ısı tarafında Realme 5I kolay kolay ısınmıyor. Sosyal medya üzerinde günlük kullanımda Realme C21y şarj konusunda iyi gözüksede arayüzde 10 FPS hissi veriyor. Benim için benchmark skoru çok da önem arz etmiyor. Güncelleme aldıktan sonra da işlemciler tam güç çalışssada yazılımın üzerindeki etkisi çok belli oluyor. İki cihazda ilk günkü performansı ister inanın ister inanmayın hiç veremiyor. 5IDE olup C21yde olmayan tek fark ise şarjda kapalı iken kurulmuş alarmı açabiliyor.

Samsung konusunda fazla mesaj yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Bilgi birikiminiz yetersiz.

Yetersiz olduğunu düşünüyorsanız diğer hocalarımızın (daha deneyimli ve bilgi birikiminin Nirvana seviyesindeki olanlarla muhabbet etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.) Sizin için kastetmiyorum, başkasına göre de mesaj spamlayan birisi olarak da gözüküyor olabilirim hiç önemli değil.

Unisoc T610 işlemciyi kullanan Realme C21y ve Realme 5I (bunda SD 662 var) üzerinde farklı zaman aralıklarında test yapmıştım. İkisi de PUBG açarken takılıyor tek fark ısı tarafında Realme 5I kolay kolay ısınmıyor. Sosyal medya üzerinde günlük kullanımda Realme C21y şarj konusunda iyi gözüksede arayüzde 10 FPS hissi veriyor. Benim için benchmark skoru çok da önem arz etmiyor. Güncelleme aldıktan sonra da işlemciler tam güç çalışssada yazılımın üzerindeki etkisi çok belli oluyor. İki cihazda ilk günkü performansı ister inanın ister inanmayın hiç veremiyor. 5IDE olup C21yde olmayan tek fark ise şarjda kapalı iken kurulmuş alarmı açabiliyor.

Yetersiz olduğunu düşünüyorsanız diğer hocalarımızın (daha deneyimli ve bilgi birikiminin Nirvana seviyesindeki olanlarla muhabbet etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.) Sizin için kastetmiyorum, başkasına göre de mesaj spamlayan birisi olarak da gözüküyor olabilirim hiç önemli değil.
Hocam doğrudur dediğiniz ama T610 ve T618 farklı işlemciler. SD662 zaten daha az ısınıyor, çünkü daha düşük güç tüketimine sahip diye bir yerde okuduğumu hatırlıyorum yanlış olmasın. Dağlar kadar fark yok ama, ben Samsung'un ısınma sorunu olan bir cihazı piyasaya süreceğini pek düşünmüyorum. Dediğiniz şeyler yazılımla alakalı sanki, arayüzde kasma olması Realme'nin arayüz optimizasyonu ile ilgili. Güncellendikten sonraki performans düşüşü amiral gemileri hariç neredeyse her modelde oluyor. Yeni alacağim TAB A8'de yazılım güncellemesem mi, diye düşünüyorum. Kastiyen yapıldığını düşünüyorum ben bu yavaşlatmaların.
Benchmark donanım gücünü gösterdiği için önemli ama hocam. TAB A8 fark atıyor, hem CPU hem GPU bandında. Haklı olduğunuz kısımlar var, Benchmarkın önem arz etmediği yerler var. Mesela daha yeni bir video izledim ve A7'nin A8'ten 1 yıl önce Roblox'da daha iyi bir performans sergilediği anlatılmış videoda.
Yorumlarda sebebi, yeni çıktığı için optimize edilmediğiydi. Doğru mudur bilemem. Sonuçta birinin popüleritesi daha fazla, hâliyle optimizasyonu daha iyi olacaktır kânatindeyim. Ama çoğu oyunda A8 daha iyi, çünkü çok daha iyi bir grafik birimine sahip. Oyun için A8 daha mantıklı yani. Isınma sorununu gelince göreceğim. Muhtemelen güzel bir inceleme yazacağım. Bu arada fikirleriniz için teşekkürler.

Sizin için kastetmiyorum, başkasına göre de mesaj spamlayan birisi olarak da gözüküyor olabilirim hiç önemli değil.
Yok hocam fikrinizi belirtmişsiniz, popüleritesi düşük, adı şanı pek duyulmayan bir işlemcinin optimizasyon ve güvenlik güncellemesi bakımından sınıfta kalacağını belirtmişsiniz. Haklısınız ama Samsung'un sattığı ürünün arkasında duracağına eminim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı