Tab Fire Beta Sürümü

Dediğinizi anlayamadım. Oyunu mecburen bir oyun motoru ile yaptım. Zaten oyunların geneli motorlarla yapılır. Onun dışında bir program kullanmadım.
Arkadaşlar, projenin çok oyunculu kısmında oluşan büyük bir sorun yüzünden çok oyuncu sistemini tekrar yapmak durumundayım, proje 5 hafta sonra gelebilir. Çabuk olmaya çalışacağım.
Arkadaşlar, şuan çok oyunculu sistemi test etmek için, oyunu atıyorum. Steam üzerinden "Maç Bul" kısmına girip, "Lan" yerine "İnternet"i seçebilir misiniz? Eğer bağlanabilirseniz bana bildirin. Ölürseniz, yeniden dirilemezsiniz;

Ayrıca kendiniz sunucu oluşturmayın, sadece sunucu arayın. Oluşturabilirsiniz, ama "Server" olacağınızdan oynarken sürekli olarak farenin sol tuşuna basılı tutmanız gerekmekte.
Dosya yükleniyor, linki buradan paylaşacağım.

Son düzenleme:
Merhaba @Firehorse MK II, boş bir vaktinizde oyunu nasıl yaptığınızla ilgili konu açar mısınız? Hangi videolar, kaynaklar vb. şeylerden yararlandınız? Hangi programlardan yararlandınız, böyle bir oyunu yapmak ne kadar sürdü ve Steam'e nasıl yüklediniz? Dikkate alırsanız çok sevinirim, yolunuz açık olsun.

Son düzenleme:
Steam'e henüz yükleyemedim maalesef, oyun bitmedi. Galiba çok oyunculu sistemi oturtmam kışı bulur.
Oyunu nasıl yaptığınızla ilgili konu açarsınız değil mi? Hangi videolar, kaynaklar vb. şeylerden yararlandınız? Hangi programlardan yararlandınız, böyle bir oyunu yapmak ne kadar sürdü? Bu soruları çok merak ediyorum. Lütfen boş bir vaktinizde konu açıp aşama aşama anlatın.

Son düzenleme:
Elbette açacağım. Ancak şu sıralar Unreal Engine Beyefendiye bellek yetiremiyorum. Sürekli çöküyor ve devam edemiyorum. 1 aya kadar dizüstünden tekrar masaüstüne geçeceğim. O zamana kadar -elde olmayan sebep işte, Unreal belleğe doymuyor - proje askıya alındı. Yahu, 16 GB bellek yetmiyor, SSD'ye ek 16 GB daha koyup 32 GB bellek oluyor ve çöküyor. Mantıklı mı bu? Bu arada zaten çok bekleyen yok oyunu herhalde.

Zaten her şey aşama aşama olur Emeklemeden koşmak olmaz. Bu yüzden ilk az kitleye daha sonra çok kitleye ulaşacaksınız. Bence iyi yerlere gelebilirsiniz. Tabi biraz da reklam işi tanınmak için reklam vermeyi düşünebilirsiniz. İlk oyununuz için fiyat belirlediniz mi bu arada? Bana sorarsanız ücretsiz olmalı fakat oyun içinde alım satımlar olmalı. Böyle yaparsanız daha çok kitleye ulaşabilirsiniz. Moral bozmayın oyunu çok bekleyen yok diye eminim bu oyun bir basamak olacaktır, bir kitleye ulaşırsınız bu oyunla. Daha sonra 1 adım atarsınız, daha iyi bir oyun yaparsınız ve kemik kitle kazanırsınız. Sonra daha büyük ve iyi bir oyun daha çıkarırsınız ve beğeni toplayıp kitlenizi genişletirsiniz ve belki de sizi büyük oyun şirketlerinde görürüz.

Oyun için satın alım yapılacak bir oyun değil maalesef. Oyunu ücretsiz sunmayı elbette isterim. Ancak, oyunu Steam gibi büyük bir platformda paylaşmak için 600 TL gerekiyor. Ayrıca bu parayı yalnızca oyun 1000 Dolar'dan yani ~5900 TL'den fazla satarsa geri alabilirim. Eğer satmazsa para olduğu gibi Valve'nin. Yani tehlikeli bir iş. Ayrıca çok masraf, şuan o kadar param yok maalesef. Ayrıntılı bilgi için şöyle bir alıntı yapıyorum;
"Kurulumunuzu tamamlamak için Steam'de dağıtımını yapmak istediğiniz her bir ürün için $100.00 USD ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücreti bölgenizde Steam tarafından desteklenen herhangi bir ödeme yöntemiyle yapabilirsiniz.

Bu ücret iade edilebilir değildir ancak ürününüz Steam Mağazası ve oyun içi satın alımlarla en az $1,000.00 USD Ayarlı Brüt Gelire ulaştığında telafi edilebilir olacaktır. Satışlardan elde edilen gelirin ve ücretin ödenmesi mevduat ödemesi geri alındığında, iade edildiğinde alıkonulabilir aksi takdirde dolandırıcılık olarak tanımlanabilir. "

Oyun içi alım-satım olarak skin gibi kozmetikler olabilir veya farklı silahlar ekleyebilirsiniz. Bence oyunu Steam'de çıkarmak yerine Google Play'de çıkarmayı düşünmeniz lazımdı çünkü Steam harbiden masraflıymış. Google Play'de 25$ verip koyuyorsun. Hem de reklam koyabiliyorsun oyuna oradan da gelir elde edebiliyorsun.
Bu arada Valve bence tam tersini yapmalı. Oyun satmaz ise parayı geri vermeli satarsa Valve'nin olmalı o para. Saçma olmuş içinde heves olan adamı da baltalar, bir daha oyun çıkarmaz.

Oyun şu hali ile mobil değil de, Windows için çok daha optimize durumda. Android'e gelmesi biraz zor, çünkü yüksek zıplama v.s Ctrl tuşu ile yapılıyor. Mobilde bunu yalnızca iki tuşa aynı anda basarak yapabilirler. O da biraz can sıkar. Yani, şimdilik Google Play fikrini çıkardım doğrusu. Evet, haklsınız. Google Play'den reklamla para kazanmak v.s daha kolay ancak oyunun yaklaşık %70'ini tekrar oluşturmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…