Tab Gıdada işten çıkarken dava açabilir mi?

bayram.celik1

Picopat
Merhaba. Popeyes, McDonald's, Burger King gibi yerlerde iş bakıyorum.

Açıkçası direkt önüme neresi gelirse soruyorum lazımsa konuşuyoruz. Ancak şöyle bir sorun var. Ben öğrenciyim para lazım 2 ay çalışıp çıkacağım. Ancak adamlar kalıcı eleman arıyor. Okuyorum desem reddedilip kovulacağım mekandan. Maalesef istemeyerek de olsa yalan söylemek durumundayım. Öğrenci alan yer 1 2 tane onlar da dolu.

Ben şimdi bir zincir fastfood yere okumuyorum diyerek gireceğim. Ancak eylül ayında işten çıkarsam bana dava vs. açarlar mı?

Hocam herhangi bir sebep belirlersiniz. Örneğin taşınıyoruz, sağlık problemlerim var, iş çok yorucu geldi vs. sebeplerde olur.

Açıkçası direkt önüme neresi gelirse soruyorum lazımsa konuşuyoruz. Ancak şöyle bir sorun var. Ben öğrenciyim para lazım 2 ay çalışıp çıkacağım. Ancak adamlar kalıcı eleman arıyor. Okuyorum desem reddedilip kovulacağım mekandan. Maalesef istemeyerek de olsa yalan söylemek durumundayım. Öğrenci alan yer 1 2 tane onlar da dolu.

Ben şimdi bir zincir fastfood yere okumuyorum diyerek gireceğim. Ancak eylül ayında işten çıkarsam bana dava vs. açarlar mı?

İş bırakmak yasal hakkınız, "yoruldum" tabiri bile bırakmak için yeterli.

İşten çıkış ihbar süresine uyduğunuz sürece(6 aydan kısa süre çalışmalar için 2 hafta) bir sorun yaşamazsınız, tazminat davası açamazlar. İşten çıkmak içinse istediğiniz şeyi gerekçe gösterebilirsiniz.

"İş sözleşmesini belirlenen bildirim sürelerine uymaksızın fesheden taraf, söz konusu sürenin ücretini ihbar tazminatı olarak diğer tarafa ödemek durumundadır."

Sanmam, sadece işkurdan girerseniz 3 kere işkur üzerinden maaşınızı alma hakkınız var 3 iş yerinden sonra artık işkur maaşınızı ödemez. Gelecekte işkurdan işçi alan yerlerde işe alınmayabilirsiniz. Kaldı ki kalıcı olmanızı öneririm, eğer disiplinli şekilde bütün paranızı biriktirebileceksiniz veya ailenize de biraz verip %70 kadarını biriktirebileceksiniz hem ileride girişim yapma fırsatınız olur hem de gerekliyse ailenize destek olursunuz. Bu da bir seçenek.

Hocam istifa ediyorum diyip çıkabilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı