Tabip subay nedir?

Daha fazla  
İnternette okuduğuma göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Akademisi'nde okuyan kişiler tabip subay oluyormuş. Peki bu doktorların rütbesi ne oluyor? Rütbe atlayabiliyor mu? Aynı zamanda orduda aktif görev alabiliyor mu? Diğer subaylardan farkı ne oluyor? Daha nice sorular var aklımda. Bilen abilerim yardımcı olabilir misiniz bana?

Normal subay rütbesi ile Teğmen olarak mezun oluyorlar. Sonra yıl esasına göre rütbe alarak devam ediyorlar. Aktif orduda tabip (Sıhhiye) olarak görevleri var zaten. Harbiye mezunu bir subayla denktir. Görevleri farklıdır sadece.
Aklınızdaki sorulara cevap verebildiğim kadar cevap vermeye çalışırım:)

Son düzenleme:
Normal subay rütbesi ile Teğmen olarak mezun oluyorlar. Sonra yıl esasına göre rütbe alarak devam ediyorlar. Aktif orduda tabip (Sıhhiye) olarak görevleri var zaten. Harbiye mezunu bir subayla denktir. Görevleri farklıdır sadece.
Aklınızdaki sorulara cevap verebildiğim kadar cevap vermeye çalışırım:)
Peki hocam giriş için sağlık şartları harp okullarındaki gibi mi? 2 numara miyop girmeme engel olur mu? Askeri eğitim veriliyor mu? Ayrıca harp okullarındaki gibi mülakatlar vs var mı? Varsa da elenirsek ne oluyor?

Peki hocam giriş için sağlık şartları harp okullarındaki gibi mi? 2 numara miyop girmeme engel olur mu? Askeri eğitim veriliyor mu? Ayrıca harp okullarındaki gibi mülakatlar vs var mı? Varsa da elenirsek ne oluyor?
Sağlık koşullar ve mülakat var evet. Ama biraz daha yumuşatılmış hali ile var. 2 numara miyop size engel olacağını sanmam. Askeri eğitim var ama dediğim gibi yumuşatılmış hali. Mülakatlar dediğim gibi var yine bir kurul karşısına çıkacaksınız belirli fiziki aşamalardan geçeceksiniz. Yeterli görülmezseniz elenirsiniz. Fakat bunları harbiye ile karşılaştırmayın. Siz muharip subay olmayacaksınız. Tabip subay olacaksınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı