Tableti hangi amaçla alıyorsunuz?

Oyun, dizi, YouTube için kullanıyorum. Zamanında telefon almak istemiştim ama zorlamışlardı. Hala keşke telefon alsaydım diyorum.

Genelde mobil bilgisayarı olmayanlar (masaüstü ya da oyun bilgisayarları kullananlar) günlük tarayıcı, mail, youtube/netflix gibi işler için tercih ediyor. Bu amaçlar için base model iPad dahil bütçe içindeki her tablet uygundur. Bu fonksiyon tabletleri bilgisayarlardan küçük, telefonlardan büyük içerik tüketme cihazı yaparak en büyük işlevini gerçekleştirmiş oluyor. Bu işler için bilgisayar kullanmak istemezseniz telefonunuzu bu sürede kitlememiş oluyorsunuz ve pilden vs. tasarruf etmiş oluyorsunuz gibi artıları var. Seyahatlerde de en kullanışlı cihaz tablettir muhtemelen hem ergonomisiyle hem bataryasıyla. 3 yaşındaki çocuklardan dede-babaannelere kadar herkesin kullanma nedenleri temel olarak bunlar. Bir şeyler tüketmek için bilgisayara göre çok kompakt/kolay ama yeterli, telefona göre daha konforlu olmaları.

Aslında kağıt üzerinde ilk ama pratikte ikinci kilit özellik olarak Touch screen olduğu için kalemin devreye girmesi geliyor. Kalemle not almak gibi bir ortaokul-lise öğrencisinin rutin ihtiyacını da görüp, profesyonel seviyelerde çizim-tasarım-modelleme yapan adamın da işini görüyor. Bunun dışında yine profesyonel ve mobiliteyi en üst düzeyde tutmak isteyen kullanıcılar video içerik üretme işlerini vs. de bu cihazlarda yapabiliyorlar. Zaten tabletlerin fiyat segmentlerini profesyonel düzeyde iş yapabilme yetenekleri belirlemiş oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı