R5 5600 RX 5700XT sistemde PUBG oynarken ekran gitti

25Kayra34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar az önce PUBG'deydim, oyunumu oynarken bir anda ekran gitti tamamen siyah kaldı ancak ses vardı. Ses de buga girmiş şekilde vardı, akabinde USB aygıtı çıkarınca gelen Windows bildirim sesi de geldi. Ekran kartı devre dışı kaldı sanırım çünkü reset atıp açtığımda ekran 60Hz idi.

Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını etkinleştire bastım olmadı, tekrar devre dışı bırak tekrar etkinleştire bastım ekran eski halinde 144 Hertz'e döndü. Şu an aktif ekran kartım ancak bu sorun neden var? Sistem özelliklerimi yazayım, şöyle bir yardımcı olursanız sevinirim.

AMD Ryzen 5 5600.
Sapphire RX 5700XT.
G.Skill 16 (8x2) 3200MHz RAM.
Gigabyte A320 m S2H anakart.
Revenge 500 watt 80+ bronz sertifikalı Power.

Thermalright peerless assasin 140 mm hava soğutma kule tipi ısıyla alakalı olacağını sanmıyorum. Ekran kartıyla ilgili bir durum ama bilmiyorum WattMan?

Son düzenleyen: Moderatör:
@25Kayra34, evet ekran kartınız devre dışı kalmış, yaygın sebebi PSU sorunu, OCCT ile 15 dakika Power testi yapın, kapanma veya ekran kararması olacak mı ona bakacaksınız.

PSU yetersizmi acaba Gemini %99 sorun Power diyor minimum 650 watt Power kullanmalısın diyor abdullah abi şimdi stsinde paylaşmış bir Power var High Power marka sağlam marka demiş alınır mı? 700 watt 85+ Bronze sertifikalı?

@25Kayra34, evet ekran kartınız devre dışı kalmış, yaygın sebebi PSU sorunu, OCCT ile 15 dakika Power testi yapın, kapanma veya ekran kararması olacak mı ona bakacaksınız.

Peki bu sisteme zarar verir mi?

Testin yaptığı sistemi tam yüke sokmak, bileşenlerinize zarar verecek bir şey yapmıyor, işlemci ve ekran kartını tam yükte kullanan bir oyun da aynı şeyi yapar, yani o mantıkla oyunların da sisteme zarar vermesi lazım.

AIDA 64 ten ben her türlü stres testi yapmıştım sıcaklık değerlerim çok düşükçıkmıştı ve kapanma olmamıştı ama birkaç ay önceydi Power'ım belki de performans kaybetti ve daha az watt vermeye başladı cumadan sonra test yapıp paylaşacağım.

Şu anda kurdum OCCT'yi nasıl sistemi teste sokacağım?
Ekran görüntüsü 2025-11-21 133958.png

Testin yaptığı sistemi tam yüke sokmak, bileşenlerinize zarar verecek bir şey yapmıyor, işlemci ve ekran kartını tam yükte kullanan bir oyun da aynı şeyi yapar, yani o mantıkla oyunların da sisteme zarar vermesi lazım.

Testi yaptım yaparkenki SS i atayım şöyle 3D kısmında girip start dedim ve 1-2 dk sonra kapandı aslında şöyle oldu ekran kartı%99 kullanımda oldğunda156 watt çektiği yazıyordu bende daha fazla zorlamak için AIDA64 ten işlemciyi teste sokmak istedim bu fikirle AIDA 64'e tıkladığımdaekran gittiyine aynı şekilde reset atarak başlattım sistemi ama bu sefer ekran kartı kendini devre dışı bırakmamıştı?
@Marix hocam bakarsan sevinirim.

Ekran görüntüsü 2025-11-21 135113.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı