Tabletim Çalışmıyor

Anakartın içindeki şarj devresindeki bazı elemanlar bozulup adaptörün verdiği besleme akımında bir kısa devreye neden olabilirler, bu nedenle adaptörün ışığı çok azalıp şarj akımı bataryaya ya hiç iletilemiyor veya çok azı (%'2'sini dolduracak kadarı) kadarı iletiliyor olabilir. Eğer böyleyse servisin kolayca halledebileceği türden sıkıntıdır. 3 aşamada li-iyon pilleri şarj oluyor, 1. ve 2. aşamada toplamda % 99'u kalan 3. aşamada ise kalan % 1'i tam dolup % 100'lük genel şarj toplamı tamamlanıyor genellikle. Bataryayı yenilemiş olmanız bu sorunu çözemediği için önce bu şekliyle düşündüm.

Ancak adaptör içindeki bir iç sıkıntıyla benzer durum olabilir, % 2'lik şarj adaptörün iç sıkıntısıyla oluşmuş da olabilir. Hem adaptörü hem anakartın şarj devresini çok detaylı incelemek gerekir. Denemek amaçlı başka bir adaptörle denense bundan daha çok emin olunur. Kolay gelsin.

İlginiz için teşekkür ederim fakat şu ara yoğun olduğumdan ilgilenemiyorum.Yeni bir adaptör ile deneme yapacağım.Olmaz ise servise gidebilir

Kablosuz şarj ile uyumlu ise onu deneyebilirsiniz fakat sorun içte ise içindeki parçalar değişebilir veya şarj girişi yamuluştur diyebilirim general mobile gm 5 plus telefonumun şarj girişi tam anlamıyla yamulduğu için şarj almıyor.

Kablosuz şarj ile uyumlu ise onu deneyebilirsiniz fakat sorun içte ise içindeki parçalar değişebilir veya şarj girişi yamuluştur diyebilirim general mobile gm 5 plus telefonumun şarj girişi tam anlamıyla yamulduğu için şarj almıyor.

Anladım ancak uyumlu değil diye biliyorum.Şarj girişinde sıkıntı yok ama tekrar kontrol ederim.Anakartta sıkıntı varsa uğraşmam diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı