Tabletten Defter Olur Mu?

M.Efe.Ceylan

Hectopat
Daha fazla  
Tasarım öğrencisiyim. Dolayısı ile hem ders notlarını tutacak hemde fikir geldikçe ufak eskizler çiziktirebilecek bir alet arıyorum. Bunun yanında en azından autocad dosyalarını görüntülesem kaymak olur.

Meslek amaçlı kullanacağım programlar güçlü bir sistem istediğinden bunu karşılayacak bir bilgisayarım var. Sadece not tutmak ufak çizimler yapmak ve gereken iletişimi sağlamak içinde normal internete giren bir tablet aramaya başladım. Fazlası değil.

Android seven birim. Bilgisayarda da Windows kullanıyorum. Dolayısı ile gönlüm aslında iostan yana değil. Bir dönem bu not alma işi için note 2 kullanıyordum ancak o telefon için büyük çizim için küçük bir araç bence. Bu yüzden ayırmaya karar verdim.

Elimde hali hazırda bir iPad2 var. Her ne kadar istemesem de. Yeni bir alet almaktansa önce bunu değerlendirmek istiyorum.

1. Olarak bir kalem almam gerekicek. Hem el yazısı kullanabileyim hemde çizimi rahat yapabileyim diye.
Ancak ekrana elimi koymak başlıca bir sorun. Uygulamalar arasında bunu önleyen özellikleri olanlar var.
Ama nasıl çalışıyorlar gerçekten rahatça elimi koyup çalışabiliyor muyum?

2. Solid dosyalarını açması zor. Beklemiyorumda. Ancak normal Android telefonumda autocad dosyalarını görebiliyor basit düzenlemeler yapabiliyorum. iPad'de bunu yapabilir miyim?

3. Pratiklik olarak, hantal kalır mı acaba geriden gelir bana sprun yaratır mı?

4. Şarj başka bir konu. Aletin birazda yaşı olduğunu düşünürsek (iyi kullanılmış durumda) sizce 9-5 not alma işlemini kaldırabilir mi? (powerbank taşınabilir elbet ama gönül isterki gerek kalmasın.)

Böyle bir işlemi yapmış olan varsa nasıl oldu verim aldı mı paylaşabilir mi acaba?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İpad için Notability adlı bir uygulama vardı. İşinize yarayacağını düşünüyorum, bence aradığınız şeyi bu uygulamada bulabilirsiniz. Fakat ipad 2 ye yüklenebilir mi o konuda bir fikrim yok. Bahsettiğim uygulamayı bir videoda görmüştüm, linkini bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı