Tactital kalem taşımak yasal mı?

Ömer Akay

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba dostlarım,
Yaşadığım çevre neticesinde maalesef kendimi korumak için tactital kalem aldım ancak hem büyük bir şey değil hem de otomatik veya sustalı değil. Görselini aşağıya koydum bildiğiniz tükenmez kalem gibi ama arkasında çakı var.
Bunu taşımak yasal mıdır, yasal değilse de biri üstümü ararken kalemi alıp açar mı sizce?

İyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• IMG_0563.jpeg
    IMG_0563.jpeg
    184,3 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_0564.jpeg
    IMG_0564.jpeg
    234,4 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Reis Öncelikle bunun yasal olmadığını düşünüyorum çünkü delici kesici yaralayıcı aletler yasal değil ekşi olarak birisinin üzerine durduk yere aramaz dikkat çekmen gerekiyor bulduklarında da mantıklı bir açıklama yaparsan sorun olmaz genel olarak bir kalemin taktikal olup olmadığını kolay kolay da kimse anlamaz

Merhaba dostlarım,
Yaşadığım çevre neticesinde maalesef kendimi korumak için tactital kalem aldım ancak hem büyük bir şey değil hem de otomatik veya sustalı değil. Görselini aşağıya koydum bildiğiniz tükenmez kalem gibi ama arkasında çakı var.
Bunu taşımak yasal mıdır, yasal değilse de biri üstümü ararken kalemi alıp açar mı sizce?

İyi sosyaller.
Bıçak taşımak için yasal boyut 7cmdir 7 cm üstünde ise yasal değildir.

Günün sonunda bir bıçak diye geçiyor. Yasal değil.

Hocam zaten 7 cm altı sustalı ve oluklu olmayan iki elle açılan bıçakları bir beze sarıp taşıyabiliyorsunuz. Memura ölü babamdan hediye tarzı bir şey derseniz alma hakları yoktur.

Doğru hocam zaten iptal ettim siparişi İsviçre çakısı almayı düşünüyorum.

Bu tarz şeyler genelde pek yasaya bakmaz, iş poliste biter.

Merhaba dostlarım,

İyi Sosyaller.

Benim tavsiyem taşımayın, karşı taraf silah çekerse üzülürsünüz. Bana kalırsa en mantıklısı biber gazı. Bıçak taşımak yasal veya değil konusunda bir sonuca varmak zor. Polis kafayı takarsa her şey olur, üstüne polise kötü izlenim bırakmak da başınızı belaya sokar. Ucuz bir fiyata internetten veya Amerikan pazarı tarzı yerlerden biber gazı temin edebilirsiniz. Kişi yeterince yakınsa ne çekerse çeksin kendinden geçecektir.

Benim tavsiyem taşımayın, karşı taraf silah çekerse üzülürsünüz. Bana kalırsa en mantıklısı biber gazı. Bıçak taşımak yasal veya değil konusunda bir sonuca varmak zor. Polis kafayı takarsa her şey olur, üstüne polise kötü izlenim bırakmak da başınızı belaya sokar. Ucuz bir fiyata internetten veya Amerikan pazarı tarzı yerlerden biber gazı temin edebilirsiniz. Kişi yeterince yakınsa ne çekerse çeksin kendinden geçecektir.
Evet iş poliste biter. Ama soru yasal olup olmadığı. Polisin insiyatif sağlayıp sağlamayacağı değil.

Hocam şu an bende onu düşünüyorum ancak genelde çanta taşımıyorum örnek NATO biber gazı alsam nerede taşıyacağım sıkıntı o.

Hocam şu an bende onu düşünüyorum ancak genelde çanta taşımıyorum örnek NATO biber gazı alsam nerede taşıyacağım sıkıntı o.

Çok büyük bir şey değil, cebe sığar. Veya göğüs çantası taşıyabilirsiniz, şahsen hoşuma gidiyor telefon cüzdan içine koyuyorum rahat oluyor. Biber gazını da koyarsınız mis gibi, alması kolay olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı