Taft kahve nedir?

SadeceEfe

Hectopat
Merhaba son zamanlarda taft kahvenin ismini duyuyorum galiba yüksek kafein içeriyormuş bende denemek için 250 gr almak istiyorum bu yüzden birkaç sorum olacak.
1.sizce parasına değer mi kalp krizi gibi bir risk i olabilir mi?

1698776306428.png

2. buradaki öğütme metodları neler en iyisi hangisi?

Öğütme incelikleri tüketim türüne göre değişiyor hazır öğtülmüş alacaksanız. Ben denedim( yaşım 50+) tadı keskin, artisan kahve sayılmaz. Kalp krizi değil ama fazla kullanılırsa sinirlilik yapabilir.
V60 Japon Hario'nun çıkardığı bir şey 60 derece koni. Yerli muadilleri de var. Filitreleri özel oluyor. Geniş ağızlı bir karaf falan lazım oturtmak için. En pratiği o.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğütme incelikleri tüketim türüne göre değişiyor hazır öğtülmüş alacaksanız. Ben denedim( yaşım 50+) tadı keskin, artisan kahve sayılmaz. Kalp krizi değil ama fazla kullanılırsa sinirlilik yapabilir.
V60 Japon Hario'nun çıkardığı bir şey 60 derece koni. Yerli muadilleri de var. Filitreleri özel oluyor. Geniş ağızlı bir karaf falan lazım oturtmak için. En pratiği o.

Hocam V60 için de ayrı bir aparat mı almamız lazım.

Hocam V60 için de ayrı bir aparat mı almamız lazım.
Meraklıları kuğu boynu çaydanlık da kullanıyor dengeli demleme için. En az masraflısı French Press olur. Kağıt istemez veya peynir tülbentine sarıp bir kavanozda soğuk demleme. Ben aliexpress'den ssilidrik süzgeç sipraiş vermiştim bunun için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı