Taichi vs X570-F

Makaleler
11
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yıllarca tasarımı ve performansı ile en gözde anakartlardan biri oldu. Tabii ülkemizde bilinmese de. Kesinlikle param olsa alacağım sayılı X570lerden biri.
Ülkede bilinmemesi için bir sebep yok. O kadar da başarılı değil Taichi modeli. X570 Aorus Pro veya X570 Strix'den performans olarak farklı değil. Aksine yazılımsal destekleri daha iyi olduğu için Asus veya Gigabyte tercih etmek daha iyi olur. Bu anakartların bir üstü zaten X570 Meg Godlike, Aorus Master ve Crosshair Formula. Onların da ASRock'da rakibi yok.

Ülkede bilinmemesi için bir sebep yok. O kadar da başarılı değil Taichi modeli. X570 Aorus Pro veya X570 Strix'den performans olarak farklı değil. Aksine yazılımsal destekleri daha iyi olduğu için Asus veya Gigabyte tercih etmek daha iyi olur. Bu anakartların bir üstü zaten X570 Meg Godlike, Aorus Master ve Crosshair Formula. Onların da ASRock'da rakibi yok.
Ben bu zamana kadar bir Taichi ve 3 PRO4 serisi anakarta sahip oldum. MSI'da kullandım ASUS'ta, Gigabyte'ta. Asrock her zaman ortalama fiyata en iyi performansı sunar. Ben X470 Taichi kullandım ve gerek tasarımı gerekse performansı olsun üzmedi. MSI X570 PRO Carbon'da kullandım fakat onu tercih etmemin sebebi sıvı soğutma hediyesiydi ve güzel de bir anakarttı. Yazılım arayüzü ve sürücü desteği konusunda da hiç sıkıntı yaşamadım. B365M PRO4'ü kullandığım zaman 500 TL gibi mükemmel bir fiyata almıştım ve benim için can alıcı bir özellik olan Type-c girişi vardı. Evet anakarta sonradan eklenebiliyor ama bir anakart orjinalindeki gibi olmuyor. Siz sanıyorsunuz ki az tutulan markaların sürücü desteği yok, hepsi sorunlu, BIOS ekranı karmaşık ve Win10 yazılım desteği kötü. Ben ilk zamanlarda Fatal1ty serisi bir anakartını almış fakat zerre sıkıntı çekmemiştim. Aynı şekilde yeni nesilde de bir sıkıntı yaşatmamıştı. He sorarsan fanboy muyum? Hayır, çünkü benim için o an en F/P anakart ya da diğer parçalar önemli ama kesinlikle kötü bir marka değil ASrock. Ayrıca farklı tasarım isteyen biri ise Taichi serisi cidden güzel herkese de tavsiye ederim.

Ben bu zamana kadar bir Taichi ve 3 Pro4 serisi anakarta sahip oldum. MSI'da kullandım ASUS'ta, Gigabyte'ta. ASRock her zaman ortalama fiyata en iyi performansı sunar. Ben X470 Taichi kullandım ve gerek tasarımı gerekse performansı olsun üzmedi. MSI X570 PRO Carbon'da kullandım fakat onu tercih etmemin sebebi sıvı soğutma hediyesiydi ve güzel de bir anakarttı. Yazılım arayüzü ve sürücü desteği konusunda da hiç sıkıntı yaşamadım. B365M PRO4'ü kullandığım zaman 500 TL gibi mükemmel bir fiyata almıştım ve benim için can alıcı bir özellik olan Type-C girişi vardı. Evet anakarta sonradan eklenebiliyor ama bir anakart orijinalindeki gibi olmuyor. Siz sanıyorsunuz ki az tutulan markaların sürücü desteği yok, hepsi sorunlu, BIOS ekranı karmaşık ve Windows 10 yazılım desteği kötü. Ben ilk zamanlarda Fatal1ty serisi bir anakartını almış fakat zerre sıkıntı çekmemiştim. Aynı şekilde yeni nesilde de bir sıkıntı yaşatmamıştı. He sorarsan fanboy muyum? Hayır, çünkü benim için o an en F/P anakart ya da diğer parçalar önemli ama kesinlikle kötü bir marka değil ASRock. Ayrıca farklı tasarım isteyen biri ise Taichi serisi cidden güzel herkese de tavsiye ederim.

ASRock'a kötü diyen olmadı, sadece diğerlerine göre eksik ve Türkiye distrübütörü sürekli değişiyor. Yoksa ASRock'a kötü diyen yok yani.
Hiçbir şeyi sandığım yok. Onlarca anakart kullandım, yüzlerce kişiye aldırdım ve tecrübelerini sordum. Bu sanı değil, genel tecrübedir. MSI'a bile teknik desteği kötü olduğu için, markanın fan boyu olduğum halde yanaşmıyorum. ASRock gibi sürekli distrübütörü değişen bir markaya neden yaklaşayım ki?

Kardeş taichi modelini aldım kullanıyorum bu anakart harika ötesi MSI ve ASUS yanına bile yaklasamaz kesinlikle taichi tavsiye ederim performanslara bakarsan Gigabyte auros Master ile neredeyse kafa kafaya ASUS ve MSI ile kıyaslama yapmamışlar bile.

Kardeş taichi modelini aldım kullanıyorum bu anakart harika ötesi MSI ve ASUS yanına bile yaklasamaz kesinlikle taichi tavsiye ederim performanslara bakarsan Gigabyte auros Master ile neredeyse kafa kafaya ASUS ve MSI ile kıyaslama yapmamışlar bile.
Ben bu konuyu hatırlıyorum. O kadar dedim çok güzeldir, bilmeyen etmeyenin teki bir işe yaramaz dedi. Dediğim gibi kullanmadan kalitesi anlaşılmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı