Taigo vs T-Roc 1.5 TSI

ELENA FİSHER

Picopat
Merhaba, evde G60 520i var, evin 2. aracı olarak T-Roc ve Taigo arasinda kaldik, araci genelde annem kullanacak cogunlukla sehir ici ve arada 300 km uzun yol yapilacak, bu ikisinden hangisini önerirsiniz, sorunsuzluk ve sürüş keyfi olarak hangisi önde? Ben T-Roc düşünüyorum

T-roc çok daha ustun bir araç fakat biraz fiyat farkı var tabi. Taigo az farkla boyutlarda daha ufak ve benzer fiyatta daha düşük km bulunuyor. Anneniz daha ufak bir araç istiyorsa, malzeme kalitesindeki farka ve t-rocda gelen 1.5 tsi motorla bir işi yoksa taigo daha makuldür. Fakat t-roc daha güzel bir araç açıkçası motor mekanik olarak da daha uzun ömürlü olacaktır. Kısacası aynı fiyata sıfıra yakın taigo daha mantıklı fakat fiyat dışında t-roc daha iyi bir otomobil.

Merhaba, evde G60 520i var, evin 2. aracı olarak T-Roc ve Taigo arasinda kaldik, araci genelde annem kullanacak cogunlukla sehir ici ve arada 300 km uzun yol yapilacak, bu ikisinden hangisini önerirsiniz, sorunsuzluk ve sürüş keyfi olarak hangisi önde? Ben T-Roc düşünüyorum

Her ikisi de 1.5 motor ise T-Roc konfor ve sürüş dinamikleri olarak daha önde olacaktır.

T-roc çok daha ustun bir araç fakat biraz fiyat farkı var tabi. Taigo az farkla boyutlarda daha ufak ve benzer fiyatta daha düşük km bulunuyor. Anneniz daha ufak bir araç istiyorsa, malzeme kalitesindeki farka ve t-rocda gelen 1.5 tsi motorla bir işi yoksa taigo daha makuldür. Fakat t-roc daha güzel bir araç açıkçası motor mekanik olarak da daha uzun ömürlü olacaktır. Kısacası aynı fiyata sıfıra yakın taigo daha mantıklı fakat fiyat dışında t-roc daha iyi bir otomobil.
1800 civarina 23 model style troc buldum hatasiz 55k km de taigolarin 1.5 leri pahali 30 tane falan var bide trocla ayni para nerdeyse 1.0 taigolarada sicak bakmiyorum biraz performansli olsun yürüsün istiyorum 1.0 3 silindirliler çok titriyor bide onuda tecrube ettim trafikte cekilmez gibi

Her ikisi de 1.5 motor ise T-Roc konfor ve sürüş dinamikleri olarak daha önde olacaktır.
Peki 1.0 taigo ile 1.5 troc arasinda ne dersiniz

1800 civarina 23 model style troc buldum hatasiz 55k km de taigolarin 1.5leri pahali 30 tane falan var bir de trocla ayni para neredeyse 1.0 taigolarada sıcak bakmiyorum biraz performansli olsun yürüsün istiyorum 1.0 3 silindirliler çok titriyor bir de onu da tecrube ettim trafikte cekilmez gibi

Peki 1.0 taigo ile 1.5 troc arasinda ne dersiniz?

1.0 3 silindir Octavia kullanıyorum. Performans konusunda çok derdiniz olmamalı bence. Çünkü aracıma binen hiç kimse 1.0 olduğunu anlamadı bile.

Titreme için motor kulağına dikkat etmelisiniz. Motor kulağına dikkat ettiğiniz ve 6200 toptec gibi VW 508 ve 509 onaylı yağlar kullandığınız sürece titreme olmuyor.
1.0 3 silindir için olumsuz yorum yapan birisi varsa (titreme ve basit performans hariç) kulaktan dolma basit bilgilerle size gelmiş ve laf kalabalıklığı yapıyor demektir. Bu motorla 400 bin km + giden bir sürü örnek hem ülkemizde hem de yurt dışında çok fazla var.

1.0 Taigo ve 1.5 T-Roc arasında kaldıysam ve bütçem yetiyorsa km fazla olsa bile T-Roc tercih ederdim. VAG için 1.5 benzinli motor gerçekten başarılı ve dolu.

Bu karşılaştırmanın kazananı net olarak T-Roc olur. VAG grubu TSI motorlarında hacimden bağımsız olarak performans sıkıntısı yoktur. Performansları gayet yerindedir.

1.0 motor da alsanız iyi gidiyor veya 1.5 alsanız da güzel yürüyor. Tabii 1.5 motor doğal olarak daha iyi yürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı