Steam Takas hatası 34

Böyle bir hata aldım takas yapamıyorum bunun sebebi nedir nasıl düzelir?
Kardeş, bu bir sorun değil. Steam’de bir dönem “API dolandırıcılığı” diye bir şey vardı. Eğer bir kişinin API key’ine sahipseniz, bu key’e sahip olan kişiler onun takaslarını yönlendirebiliyordu. Bunu da botlar aracılığıyla yapıyorlardı. Siz bir takas isteği gönderdiğinizde, bot sizin gönderdiğiniz kişinin adını ve profil fotoğrafını kopyalayıp, kendi sahip olduğu bir Steam hesabını bu bilgilerle birebir aynı hâle getiriyordu. Kısaca profil fotoğrafı ve hesap adını sizin takas yapacağınız hesap ile aynı hale getiriyordu. Sonra API key aracılığıyla sizin gönderdiğiniz takası iptal edip, anında yeni bir takas oluşturuyordu. Tabii bu yeni takas artık sizin göndermek istediğiniz kişiye değil, sahte hesaba gidiyordu. Bu işlem sadece birkaç saniyede gerçekleşiyordu. Eğer siz takaslarınızı dikkatli bir şekilde kontrol ediyorsanız dolandırılmıyordunuz. Ancak sadece profil fotoğrafı ve isme bakarak takas yaparsanız, dolandırılıyordunuz. Neyse, bu olaylar yüzünden Steam yeni bir sistem getirdi. Artık profil fotoğrafı veya isim değiştirildiğinde, sistem size geçici bir takas banı veriyor. Bu sayede birinin API key’ine sahip olsanız bile, takas teklifini anında başka bir hesaba yönlendiremiyorsunuz. Böylece bu dolandırıcılık türünün önü kapanmış oldu. Peki, her isim veya profil fotoğrafı değişiminde trade banı alır mısınız? Evet, alırsınız. Çözümü nedir derseniz, genelde bu ban 30 dakika ile 1 saat arasında sürer. Sadece beklemeniz yeterli, önemli bir şey değil yani. Tabi bekleme sürecinde tekrar isim veya profil fotoğrafı değiştirirseniz bekleme süresi uzar eğer bunu tekrarlı olarak yaparsanız sistem sizi bir tehdit olarak görür ve ban sürenizi dahada uzatır. En fazla bekleme süresi yani trade ban ne kadardır? Buna kesin bir cevap veremem ama şansınızı zorlarsanız en fazla 1 gün veya 1 hafta olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı