Takdir Nasıl Alınır?

HakanTeller

Kilopat
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Okulların ilk döneminin sonu yaklaşıyor, benim kardeşim 7. sınıfa gidiyor ve seçmeli matematik uygulamaları dersindeki ilk yazılıdan 90 2. yazılıya ise girmemiş. Ortalaması 85 üzeri geliyor fakat "G" 0 olarak geçtiği için ders içine de 100 olarak girilmiş, ortalaması 63.33 oluyor. Şimdi takdir alabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer dersler varken tek bir ders üzerinden hangi belgenin alınacağına veya alınamayacağına bakılamaz. E-Okul VBS uygulamasını indirip genel ortalamasına bakın, eğer 70-84 arası ise teşekkür, 85-100 arası ise takdir alacaktır.
 
Öğretmeni ile konuşun 2. Yazılıyı tekrar yapsın. Tabi bunun için ya raporunuz olması lazım, diğer türlü öğretmenin insafına kaldınız.
 
Belli başlı notlar var, örneğin matematik dersinden ortalaması 45.00 altındaysa ve eğer yanlış hatırlamıyor isem 1-2 dersi daha aynı şekilde olması gereken ortalamanın altındaysa, ortalaması takdire yetse bile takdir alamıyor lakin sizde bu durum söz konusu değil, genel ortalaması 85i geçtiği sürece takdir alabilir.
 
Net bilgi vereyim. Genel ağırlıklı not ortalaması 85 olmalı. Türkçe dersi dönem sonu puanı 55'in altında olmamalı. 45'in altında dönem sonu puanı olarak hiçbir dersi olmamalı.

Bu şartları sağlıyorsa takdir alır. Matematik uygulamaları dersi 2 saatlik bir derstir. Çok fazla nota etki etmez.

Bu şartları kıl payı kaçırıyorsa zaman kaybetmeden öğretmeni ile iletişime geçsin, uygulama telefi sınavına girsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı