Take Two, Rockstar Games’in logosuna çok benzediğini düşündüğü Remedy logosuna karşı dava açtı

1705424596435.png

Bu resmi attığım için telif davası yemeyi bekliyorum.
 
Take two bu elemanlar her şeye dava açıyordu diye biliyorum.
 
WEBTEKNO DİYOR Kİ;

GTA oyunlarının arkasındaki Rockstar’ın çatı şirketi Take-Two ve Max Payne, Control, Alan Wake gibi oyunların geliştiricisi Remedy Entertainment, ilginç bir konuyla gündeme geldi. Take-Two’nun, Remedy’nin logosunu değiştirmesini istediği ortaya çıktı.

İlk olarak RespawnFirst tarafından paylaşılan habere göre Take-Two, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’taki ticari marka kurumlarına itirazda bulundu. Şirketin yasal yollara başvurmasının nedeni ise Remedy’nin yeni logosuydu.

Take-Two, Remedy’nin logosunun Rockstar’a benzediğini düşünüyor
Remedy, 14 Nisan 2023’te yukarıda sol tarafta gördüğünüz yeni logosunu tanıtmıştı. Şirket, kurşuna benzeyen logosunu değiştirerek yansımalı bir “R” harfine geçiş yapmıştı. Bugün çıkan bilgiler de şirketin bu hamlesinin Take-Two’yu kızdırdığını gösterdi.

Take-Two, Remedy’nin marka kurumlarına yaptığı başvuruya itiraz ederken yeni logonun Rockstar'ınkine benzediğini belirtti. Şirket, sunduğu gerekçede Remedy logosunun “kamuoyunda kafa karaşıklığı oluşturabileceğini” söyledi. Şirketin 26 Temmuz’da AB’de, 12 Eylül’de ise Birleşik Krallık’ta yaptığı aktarıldı. İki şirket, şu anda bekleme süresinde. Sorunu aralarında çözemezlerse iş mahkemeye gidebilir. Ancak bu da 2025’ten önce gerçekleşmeyecek.

İşin daha da garibi bu iki şirketin iş birliğinde olması. Remedy ve Take-Two Max Payne serisinin yeniden yapımları için bir süredir birlikte çalışmalar sürdürüyordu. Hatta 2000’li yılların başında Max Payne oyunlarını yayımlayan da Rockstar’dı. Yaşananların bu ilişkiye zarar verip vermeyeceği belirsiz.


Remedy’nin logosundan ziyade Take-Two’nun bu itirazının kafaları karıştırdığını söylemek mümkün. Her iki logonun tek ortak noktası “R” harfi. Bunun dışında pek bir benzerlik göstermiyorlar. Ayrıca Rockstar’ın yıldızlı ikonik logosu herkesin aklına kazınmış durumda. Remedy’le karıştırılacağını söylemek zor. Ancak iki şirketin bu kadar yakın olması nedeniyle karıştırılabileceğini düşünmüş olabilirler. Peki sizin logolar hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce benziyorlar mı?


KAYNAK:Take-Two, Remedy'e Logosu Nedeniyle Dava Açmak İstiyor

ea6c965890584621885993d1e75b4d88.jpg
IMG_20240117_103242.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Webtekno diyorki;

GTA oyunlarının arkasındaki Rockstar'ın çatı şirketi take-two ve Max Payne, Control, Alan Wake gibi oyunların geliştiricisi remedy entertainment, ilginç bir konuyla gündeme geldi. Take-two'nun, Remedy'nin logosunu değiştirmesini istediği ortaya çıktı.

İlk olarak respawnfirst tarafından paylaşılan habere göre take-two, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği ve birleşik krallık'taki ticari marka kurumlarına itirazda bulundu. Şirketin yasal yollara başvurmasının nedeni ise Remedy'nin yeni logosuydu.

Take-two, Remedy'nin logosunun Rockstar'a benzediğini düşünüyor.
Remedy, 14 Nisan 2023'te yukarıda sol tarafta gördüğünüz yeni logosunu tanıtmıştı. Şirket, kurşuna benzeyen logosunu değiştirerek yansımalı bir “r” harfine geçiş yapmıştı. Bugün çıkan bilgiler de şirketin bu hamlesinin take-two'yu kızdırdığını gösterdi.

Take-two, Remedy'nin marka kurumlarına yaptığı başvuruya itiraz ederken yeni logonun Rockstar'ınkine benzediğini belirtti. Şirket, sunduğu gerekçede remedy logosunun “kamuoyunda kafa karaşıklığı oluşturabileceğini” söyledi. Şirketin 26 Temmuz'da Ab'de, 12 Eylül'de ise birleşik krallık'ta yaptığı aktarıldı. İki şirket, şu anda bekleme süresinde. Sorunu aralarında çözemezlerse iş mahkemeye gidebilir. Ancak bu da 2025'ten önce gerçekleşmeyecek.

İşin daha da garibi bu iki şirketin iş birliğinde olması. Remedy ve take-two Max Payne serisinin yeniden yapımları için bir süredir birlikte çalışmalar sürdürüyordu. Hatta 2000'li yılların başında Max Payne oyunlarını yayımlayan da Rockstar'dı. Yaşananların bu ilişkiye zarar verip vermeyeceği belirsiz.

Remedy'nin logosundan ziyade take-two'nun bu itirazının kafaları karıştırdığını söylemek mümkün. Her iki logonun tek ortak noktası “r” harfi. Bunun dışında pek bir benzerlik göstermiyorlar. Ayrıca Rockstar'ın yıldızlı ikonik logosu herkesin aklına kazınmış durumda. Remedy'le karıştırılacağını söylemek zor. Ancak iki şirketin bu kadar yakın olması nedeniyle karıştırılabileceğini düşünmüş olabilirler. Peki sizin logolar hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce benziyorlar mı?

Kaynak:Take-Two, Remedy'e Logosu Nedeniyle Dava Açmak İstiyor

Eki Görüntüle 2087020Eki Görüntüle 2087024

Jahrein yan çar.
 
Latin alfabesinde ki "R" sonuçta harf olarak benzemesi lazım zaten.
Remedy'de 3 adet yarım düz "R" var sadece ve altta "remedy" yazıyor bu kadar renklerde benzemiyor.
Rockstarda tek bir tam "R" var var italiğe kaymış "R" harfinin sağ bacağında yıldız var renklerde "remedy" logosuna benzemiyor.
Take two yine aç gözlülük peşinde durduk yere açılan boş bir dava.
 
Latin alfabesinde ki "R" sonuçta harf olarak benzemesi lazım zaten.
Remedy'de 3 adet yarım düz "R" var sadece ve altta "remedy" yazıyor bu kadar renklerde benzemiyor.
Rockstar'da tek bir tam "R" var var italiğe kaymış "R" harfinin sağ bacağında yıldız var renklerde "remedy" logosuna benzemiyor.
Take two yine aç gözlülük peşinde durduk yere açılan boş bir dava.

Hayır zaten mesela sizin anlattığınız kadar olay da yok logoda. Sade bir logo. Piyasada sadece bunlar olacak. Kimse bunları geçmeyecek. Yazılar ve oyun isimleri benzer olmayacak.

Take 2 başındaki adam zaten gıcık herifin teki. Böyle yapan bir şirket oyuncuları önemser mi sence?
Paradan başka bir şey düşünmez. Sırf tamam çok güzel oyunlar yapıyorlar ama oyuncuları düşünmeyecek kadar da bir sürü iş yapıyorlar.

Biz oyuncular ise güzel işler yaptığı için bu gibi olayları pek iplemiyoruz. Başka biri yapsa bu kadar telif veya olay çoktan linç edilip stüdyoları kapanmıştı herhalde.

Gıcık herif: Strauss Zelnick.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı