Tam BIOS ayarları nasıl olmalı? EXPO 1 mi 2 mi EXPO tweaked mi?

Huck2434

Decapat
Daha fazla  
Son zamanlarda ilginç bir şekilde bilgisayarı baştan başlattığımda PC baştan başlamıyor, sistem çalışmaya devam ediyor, ekrana görüntü, klavyeye güç gelmiyor. Anakart üstündeki DRAM ışığı sabit şekilde yanıyor. RAM'leri BIOS'tan EXPO1 olarak kullanıyorum. PC'de bir kararsızlık, stabil çalışmama durumu çok, açık RAM'ler 1.35v. Acaba EXPO tweakede çeksem bu tarz sorunlar ortadan kalkar mı?

IMG_6799.jpeg

Hocam EXPO tweaked kullanıyorum ara sıra yapıyor hocam bunun donanımsal değil tamamen işletim sistemiyle olduğuna adım gibi eminim.

Hocam EXPO tweaked kullanıyorum ara sıra yapıyor hocam bunun donanımsal değil tamamen işletim sistemiyle olduğuna adım gibi eminim.
Bende de bazen yapıyor. Expo 1 de kullanıyorum. Expo Tweaked e alıcam fakat bazılarında sistem acilmamis vs sorunlar olmus. Ugrasmak istemedim. Fark var mi Expo 1 e göre ?

EXPO tweaked ASUS'un ince ayarlarını ve optimizastonlarını kullanıyor diye biliyorum forumda yazıyor bir farka bak istersen. Ama kaçınılmaz hocam hemen hemen herkeste oluyor bu durum.

Ben de EXPO II kullanıyorum şu an. Bir ram'im sorunluymuş, onu çıkarttığımdan beri herhangi bir sorun yaşamadım ama bir hafta kadar oldu sadece.

Hocam bu RAM anakartlık donanımsal bir şey değil ben gidip 10k verip yeni RAM aldım yine yaptı yine yaptı parçaların hepsi sıfır oluyor yani işletim sistemiyle alakalı ben saldım artık. Donanımsal olsa 3-4 saat oyun oynuyorum bir yerde hata verir bir şey olur.

Hocam bu RAM anakartlık donanımsal bir şey değil ben gidip 10k verip yeni RAM aldım yine yaptı yine yaptı parçaların hepsi sıfır oluyor yani işletim sistemiyle alakalı ben saldım artık. Donanımsal olsa 3-4 saat oyun oynuyorum bir yerde hata verir bir şey olur.
Yok hayır, elbette sizin deneyiminizde öyle olabilir de benim çift modül RAM'lerimden biri direkt hata veriyor memtest'te onu kastettim. O olmadan sorunsuz kullanabiliyorum EXPO ile. Değişim yapacağım.

Ben hiç uğraşmadım hocam Memtest ile direk yeni RAM aldım taktım yine aynı hatayı aldım bilmiyorum XMP Intel tarafı belki de daha stabil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı