Anakart performansı çok etkiler mi?

Hocam MSI anakartlar da hangisi daha iyi. B650 ATX modeller için soruyorum. Tomahawk için fazladan 2K vermeye değer mi? Yoksa B650 A Wi-Fi yeterli olur mu?

Aynı şeyden bahsediyorum MOSFET'in amacı güç sağlamak. B650M Gaming X AX V2 de 60a drmos var. X870 Tomahawk da ise 80a duet rail yani sps var. İki anakartın da cap frame X değerlerine baktığımda ben kendi sistemim özelinde bir performans farkı göremiyorum. Keşke görebilsem ve neredeyse 2 katı fiyatına değiştirdiğim bu anakart yüzünden artık pişman olmasam. Hatta zamanında iki anakart hakkında 1.5 sayfa yazı yazmışım.

FPS'lerde bir değişiklik yoktu yani?

Hocam 138.3 ile 140.1 değişiklik sayılıyorsa evet var. Bu da sahneden sahneye değişiyor zaten. Cinebench testlerinde eksi 25-30 puan alıyorum hatta eskisine göre. FurMark testleri hep aynı zaten. Ama sistem öyle bir şey ki her an her dakika stabil çalıştırıp test edebilme imkanı olmuyor. Şundan kaynaklanıyor olabilir, arkadaş 9950X ile test etmiş. Bende 7800x3D var, iki anakartta çok rahat ve stabil çalıştırabildiği, zorlanmadığı için ortaya fark namına bir şeyler çıkmamış olabilir. Çünkü ben o işlemcinin yarısı kadar güç tüketiyorum. Ve bu düzeyde bir güç kullanımı stabilite vesaire sorunu yaratmıyor olabilir.

Hocam MSI anakartlar da hangisi daha iyi. B650 ATX modeller için soruyorum. Tomahawk için fazladan 2K vermeye değer mi? Yoksa B650'a Wi-Fi yeterli olur mu?

Hocam bence hiç gerek yok. B650'a Wi-Fi gayet yeterli. 14+2 drps with 80a sps şeklinde belirtilmiş. 6 katmanlı PCB'ye sahip ve çoğu özellik aynı. O fiyat bareminde farklı ürünlere göz attım. Bence en uygun seçenek şu an o anakart. Almayı düşünüyorsanız alın direk.

Son düzenleme:
Hocam 138.3 ile 140.1 değişiklik sayılıyorsa evet var. Bu da sahneden sahneye değişiyor zaten. Cinebench testlerinde eksi 25-30 puan alıyorum hatta eskisine göre. FurMark testleri hep aynı zaten. Ama sistem öyle bir şey ki her an her dakika stabil çalıştırıp test edebilme imkanı olmuyor. Şundan kaynaklanıyor olabilir, arkadaş 9950X ile test etmiş. Bende 7800x3D var, iki anakartta çok rahat ve stabil çalıştırabildiği, zorlanmadığı için ortaya fark namına bir şeyler çıkmamış olabilir. Çünkü ben o işlemcinin yarısı kadar güç tüketiyorum. Ve bu düzeyde bir güç kullanımı stabilite vesaire sorunu yaratmıyor olabilir.
Yani Ryzen 9 9950X 170 Watt TDP iken, Ryzen 7 7800X3D 120 Watt TDP'li bir işlemci. Açıkça belli oluyor buradan zaten, evet. X işlemciler normal işlemcilere göre VRM'lere haddinden fazla asılan bir işlemcidir. Nedeni de bu dediğim gibi.

Yani Ryzen 9 9950X 170 watt TDP iken, Ryzen 7 7800x3D 120 watt TDP'li bir işlemci. Açıkça belli oluyor buradan zaten, evet. X işlemciler normal işlemcilere göre VRM'lere haddinden fazla asılan bir işlemcidir. Nedeni de bu dediğim gibi.

TDP aslında yaydığı sıcaklık değeri. 90W'dan fazla güç çektiğini görmedim ben bu işlemcinin. Bu da belki en tepe işlemci modellerinde, bazı anakartların farklar yaratabildiğini gösteriyor olabilir. O işlemcilere erişim ve kullanım oranı çok düşük olduğu için, gözümüze gözümüze sektör tarafından sokulmuyor olabilir.

TDP aslında yaydığı sıcaklık değeri. 90W'dan fazla güç çektiğini görmedim ben bu işlemcinin. Bu da belki en tepe işlemci modellerinde, bazı anakartların farklar yaratabildiğini gösteriyor olabilir. O işlemcilere erişim ve kullanım oranı çok düşük olduğu için, gözümüze gözümüze sektör tarafından sokulmuyor olabilir.
TDP'yi biliyorum. Zaten çoğu PC kullanıcısı render'dan ziyade oyun için topluyor. O yüzden üst segment olan işlemciler ön planda tutulmuyor genelde oyuna ağırlık veriliyor. Normal bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı