Tam denetimde dosyaya erişim sağlayamama hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Selamlar herkese

Öncelikle şöyle bir özet geçeyim; iki gün önce bilgisayarımı formatladım. Sadece SSD'ye format attım Harddiskteki verilerim duruyor 800 GB kadarı dolu. Bazı klasörlerime, videolarıma erişemiyorum. Tam denetim sağlamış olmama rağmen izin vermiyor. Görselde gözüken videoları masaüstüne atamıyorum, izleyemiyorum bile. Bu arada eskiden SSD yoktu ve işletim sistemi harddiskte yüklüydü. O işletim sistemi hala harddiskte duruyor.

Adsız.jpg

Merhaba,

Öncelikle bilgisayarınıza antivirüs taraması yaptırmanızı öneririm. Bu sorunu "IOBitunlocker" adındaki küçük bir program ile aşabilirsiniz. IOBitunlocker'ı yükleyin, sonra klasöre sağ tıklayın, programı ilgili klasör için çalıştırın, kilit aç diyin.

Windows dosyalarını silsem olur mu HDD'deki? Ya da HDD boot etsem ve açılan o eski hesabımdan izin ver vs desem bir şekilde (nasıl oluyor bilmiyorum) olur mu?
Denedim olmadı. Kilitli değil gözüküyor, zorlamalı açmayı da denedim yine alamıyorum videoları. Başka klasörlerdeki videoları ya da dosyalarıma erişebiliyorum ama. Tek bunlarda oldu böyle. Neden olabilir?

Adsız.jpg

Adsız_2.jpg

Adsız_3.jpg

Son düzenleme:
Windows dosyalarını silsem olur mu HDD'deki? Ya da HDD boot etsem ve açılan o eski hesabımdan izin ver vs desem bir şekilde (nasıl oluyor bilmiyorum) olur mu?
Denedim olmadı. Kilitli değil gözüküyor, zorlamalı açmayı da denedim yine alamıyorum videoları. Başka klasörlerdeki videoları ya da dosyalarıma erişebiliyorum ama. Tek bunlarda oldu böyle. Neden olabilir?

Eki Görüntüle 570915

Eki Görüntüle 570918

Eki Görüntüle 570919
Kilit açıkken dosya içerisindeki verileri baska bir klasöre kopyalayabiliyor musunuz?

Tekrar Merhaba,

Win tuşuna basın tırnaklar olmadan "Windows Powershell" yazın. Çıkan ilk sonuca sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın. Karşınıza mavi bir ekran gelecektir. Aşağıda yer alan kodların tamamını kopyalayın, bu ekrana yapıştırın (yapıştırmadan önce Powershell'e "PS C:\Users\..." gibi bir yazının gelmesini bekleyin) ve entera basın.

Kod:
$Mevcut_Dosya = "F:\Games\Tekken 7 Videolar\Efsolar"

$Yeni_Dosya = "$Env:userprofile\Desktop\Aktarılanlar"

new-item $Yeni_Dosya -itemtype directory

Start-Sleep 1

$Dosyalar = Get-ChildItem "$Mevcut_Dosya\*"

foreach($Dosya in $Dosyalar) {
Copy-Item $Dosya -Destination $Yeni_Dosya
}

Exit

Bu kod sizin masaüstünüzde "Aktarılanlar" adında bir dosya oluşturacak ve erişmeyi istediğiniz dosya içerisindeki verileri oluşan yeni dosya içerisine aktaracaktır. Powershell'in kapanmasını bekleyin

Not: $Mevcut_Dosya'nın yanında yazdığım uzantıyı kontrol edersiniz, hatalı yazdıysam kod çalışmayacaktır.

Kod çalışmazsa masaüstünüzde oluşan "Aktarılanlar" dosyasını silin, aynı işlemi kodun sonundaki "Exit" ibaresini çıkartarak deneyin. Bu durumda kırmızı hata yazıları göreceksiniz, o ekranın görüntüsünü iletin, yeniden birlikte bakarız.

Merhabalar.

Exit'a kadar olan kısmı kopyaladım yapıştırdım Aktarılanlar adında dosya oluşturdu fakat içi boştu. Masaüstünden oluşan dosyayı sildim, Exit'ı da sildim tekrar yapıştırdım ve sonuç resimdeki gibi.

Not: Bazı çalışmalarımın olduğu başka bir klasör var ona da erişemedim. Böyle böyle bazı dosyalarıma erişemiyorum. Klasöre girme iznini alıyorum yönetici olarak (okuma - yazma - hepsi tikli) fakat içindeki JPEG'leri ne görüntüleyebiliyorum ne de masaüstüne veyahut herhangi bir yere kopyalayabiliyorum.

Adsız.jpg

Merhabalar.

Exit'a kadar olan kısmı kopyaladım yapıştırdım Aktarılanlar adında dosya oluşturdu fakat içi boştu. Masaüstünden oluşan dosyayı sildim, Exit'ı da sildim tekrar yapıştırdım ve sonuç resimdeki gibi.

Not: Bazı çalışmalarımın olduğu başka bir klasör var ona da erişemedim. Böyle böyle bazı dosyalarıma erişemiyorum. Klasöre girme iznini alıyorum yönetici olarak (okuma - yazma - hepsi tikli) fakat içindeki JPEG'leri ne görüntüleyebiliyorum ne de masaüstüne veyahut herhangi bir yere kopyalayabiliyorum.

Eki Görüntüle 575247
Powershelle yönetici yetkisi ile girmişsiniz degil mi? Çok ilginç, kullanıcılar kısmında 1 hesap var degil mi bir de şu anda?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı