Tam Takım Oyuncu Bilgisayarı Tavsiyesi

@Reiz, her türlü sıkıntını buradan bildirebilirsin. Yardım etmek için buradayız

Eğer isterseniz anakartı Gaming 7 yapabilirsiniz. Üstünde gerçekten harici bir kartı aratmayacak kadar güçlü bir ses kartı var. Tek yapmanız üstündeki switch'i harici güç şekilde ayarlamanız ve ilgili güç bağlantısını yapmanız.

@Silinen üye teşekkür ediyorum donanım tavsiyeniz için.
@Silinen üye teşekkür ederim şahsına. Gerçekten donanım seçme konusunda benim daha cesur davranmamı sağlıyorsun. Umarım bu konu sonucunda mutlu sona ulaşmış oluruz. Şimdiden karar verdiğim donanım ya da parçaları ilk sayfada yer alan bölümlere ekliyorum.

Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse kasa konusunda Zalman marka kasa benim için ideal. Bu kasada karar kıldım diyebilirim. Anakart olarak @SypeR 'in tavsiyesi üzerine MSI Z97 Gaming 7 ve ekran kartı olarak yine aynı marka MSI GTX 970 TwinFrozr V Gaming 4G karar kıldım. Merak ettiğim iki soru var;

MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

@SypeR Burada bu ekran kartının sadece ön siparişini verebiliyorum, bahsettiğimiz ekran kartı bu mu?

@Silinen üye Bir de bu sisteme 600 W Zalman PSU yeterli gelir mi?

@Reiz Evet, bahsedilen ekran kartı o. Maalesef linklerde GTX980 gibi görünüyor, yanıltmasın.

Rahatlıkla yeter. Önerdiğim AMD sistem çekse çekse 330W-360W arası anca çeker. Önerdiğim PSU ise 12V kanalından 540W verebilmekte.

Intel sistem ise yaklaşık olarak 280W-300W güç tüketecek.

OC kullanmayan, sadece hafta içi mesai sonrası hafta sonu ise yarım gün bilgisayar başında oyun oynayan, genelde FPS oyunlarını tavsiye eden birisi için ideal olan İntel sistem mi ? AMD sistem mi? Bu konuda kararsızım aslında. Daha çok para vermek yerine daha az para verip en üst seviye oyun donanımları mı almak mantıklı yoksa daha fazla ödeyerek İntel mi? Fikrin nedir @Silinen üye

O zaman şöyle yapın.
  • FX 8320
  • M5A97 R2.0
  • GTX970
  • 2TB Seagate Barracuda
  • 250GB Samsung 840 Evo SSD
  • 8GB RAM
  • CM K-380
şeklinde bir sistem işinizi fazlasıyla görecektir.

@SypeR, Hocam K-380 demeyelim ya. Onun yerine Z3 Plus + ZM-600 LX seçilmeli kannımca.

@Reiz, SypeR'in dediklerini dikkate al. HDD dilersen 1TB düşürebilirsin. İşlemci soğutucu olarak Hyper 212 Evo'dan vazgeçme.

@SypeR ve @Silinen üye zaten sizlerin söyledikleriyle fikirlerim netleşiyor. Ancak garip olan şu ki işten geldiğimden bu yana kendimi Intel sisteme adapte etmişken son mesajlarınızdan sonra tekrar başa döndüm. Bu kez AMD sistem için tekrardan sepeti ayarlıyorum

GTX970 stoklarda yok ve ön sipariş olarak görünüyor. Acaba ben yanlış ürünle mi ilgileniyorum?
@SypeR @Silinen üye

Sistemi bu şekilde düşünüyorum. Ancak ekran kartı konusunda hala net bir karar verebilmiş değilim. Sizce hangi ekran kartını almalıyım ve sistemin bu haliyle birbirleriyle uyumsuz parçalar var mı?

ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…