Tam tarama + temizliğe rağmen görev yöneticisinde %100 CPU kullanımı

Yer
Malatya
Bir akrabamın bilgisayarına virüs girmiş ve kullanamıyormuş. Bilgisayarı açıp kontrol ettim ilk girdiğimde Downloads'ta kendini çok belli eden dosyalar vardı. Ardından Malwarebytes indirip tarattım 15 adet virüs buldu ve sildim. Yeniden başlattım ama antimalware executable service yüzde 40-50'de çalışıyordu. CPU kullanımı ise yüzde 100. bilgisayar eski normal karşılardım sayılar çok garip geldi. Normal mi? Ekstra yapabileceğim bir şey var mı?

Not: Arada bir 70 80 civarına düşüyor antimalware'ın kullanım yüzdesi azalıyor ama Office vb. uygulamalar çok çalışmaya başlıyor.

Dosya Ekleri

• 20240107_143419.jpg
    20240107_143419.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyebilirsiniz;
  1. CPU termal macunu kontrol edin. (CPU ısısı için)
  2. Uninstall Software, Remove programs easily - Revo Uninstaller Pro kullanarak istenmeyen programları kaldırın. (Kayıt defteri dahil)
  3. Antivirüs prgramlarını kaldırın.
  4. Driver güncellemelerini kontrol edin.
  5. Bios güncellemelerini kontrol edin.
En son seçenek format atmak gibi gözüküyor. (Virüs bulaştığını söylediğin için temiz bir format şart fakat yedeklerinizi ALMAMANIZI tavsiye ediyorum)

Deneyebilirsiniz;
  1. CPU termal macunu kontrol edin. (CPU ısısı için)
  2. Uninstall Software, Remove programs easily - Revo Uninstaller Pro kullanarak istenmeyen programları kaldırın. (Kayıt defteri dahil)
  3. Antivirüs prgramlarını kaldırın.
  4. Driver güncellemelerini kontrol edin.
  5. Bios güncellemelerini kontrol edin.
En son seçenek format atmak gibi gözüküyor. (Virüs bulaştığını söylediğin için temiz bir format şart fakat yedeklerinizi ALMAMANIZI tavsiye ediyorum)
Virüsü temizledim, driverları güncelledim, CPU sıcaklığı normal olduğu için macun sürmemeye karar verdim. İçindeki fotoğraflar duruyor ve yedekletmek istiyor kendisine sorunu anlattım o yine de yedekletmek istiyor. Virüs silindiği için pek bir problemin çıkacağını sanmıyorum son olarak size danışmak istedim, yedeklemede bir aksilik çıkar mı?

İçindeki fotoğraflar duruyor ve yedekletmek istiyor kendisine sorunu anlattım o yine de yedekletmek istiyor.
Veri yedeklemek yedeğin içerisinde gizli olan herhangi bir virüs dosyasını tekrar taşımak anlamına gelir. Tavsiyem hiç bir şey yedeklemeyin. Veya yedeklediğiniz cihazı tamamen imha edin. (Kesin olarak virüs var dediğiniz için söylüyorum)
Virüs silindiği için pek bir problemin çıkacağını sanmıyorum son olarak size danışmak istedim, yedeklemede bir aksilik çıkar mı?
Size resim olarak görünen dosyalar bile günümüz teknolojisi ile ne yazık ki virüs olabiliyor. Yedek almanız dediğim gibi virüsü yaymaktan başka bir işe yaramayacak. Format atmanız temiz iş yapsanız bile o veriyi bilgisayara tekrar bağladığınız an virüsün girme olasılığı çok yüksek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı