Tamamen bilinmeyenli toplama işlemi nasıl yapılır?

Griffin0

Hectopat
Daha fazla  
Fotoğrafın kalitesinden dolayı özür dilerim ama şunların nasıl yapıldığının mantığını anlatabilir misiniz? Birçok bulmaca kitaplarında daha kolay seviyesi bulunan bi' șey, yani orada deneme yanılma yoluyla kolaylıkla yapılabilecek şeylerdir. Ama bunlar tamamen bilinmeyenli olduğu için deneme yanılma yoluyla yapabilmek çok uğraştırıcı, yani çok fazla seçenek var. Bunun gibi şeylerin bir mantığı olduğunu düşünüyorum, öbür türlü çözülemez bence. Yapabilen ve mantığını bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Not: 1 toplama işleminde bulunan aynı harfler aynı sayı olmak zorundadır. Bir toplama işleminde bulunan harf başka bir toplama işleminde aynı harf aynı sayı olmak zorunda değildir.

Dosya Ekleri

• IMG_20201220_182852.jpg
    IMG_20201220_182852.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
Fotoğrafın kalitesinden dolayı özür dilerim ama şunların nasıl yapıldığının mantığını anlatabilir misiniz? Birçok bulmaca kitaplarında daha kolay seviyesi bulunan bi' șey, yani orada deneme yanılma yoluyla kolaylıkla yapılabilecek şeylerdir. Ama bunlar tamamen bilinmeyenli olduğu için deneme yanılma yoluyla yapabilmek çok uğraştırıcı, yani çok fazla seçenek var. Bunun gibi şeylerin bir mantığı olduğunu düşünüyorum, öbür türlü çözülemez bence. Yapabilen ve mantığını bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Not: 1 toplama işleminde bulunan aynı harfler aynı sayı olmak zorundadır. Bir toplama işleminde bulunan harf başka bir toplama işleminde aynı harf aynı sayı olmak zorunda değildir.
Bunlar yabancı öğrencilere verilen IQ dersine benziyor. Şu aşağıdaki videoya veya diğer "YÖS IQ" videolarına bakın derim.

Bana da anlatmışlardı da çok üstünde durmamıştım esasen. Farklı bir yaklaşımı var. Bulmaca gibiler müberek. Seviyorum aslında. Ama halen daha başlama fırsatı bulamadım işte. 🙂

Ayrıca size bu soruyu kim verdi? Merak ettim doğrusu. Okullarda IQ dersi mi veriliyor artık? 🧐

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı