Tamamen görünmez olmak için ne yapmalıyım?

Yani şimdi internete bağlandığınız anda gizliliğiniz yok oluyor. Tamamen görünmez olmanın pek bir olasılığı yok. Belirli bir yere kadar anonim kalınabilir.

Arkadaşı aydınlatmak ve anlarsa sakinleşeceği kanısına vardım.

Tamamen görünmezlik imkansız, sadece neredeyse görünmez olabilirsiniz. Ben de gizliliğe önem veriyorum, neredeyse hiç bir yerde gerçek bilgi vermiyorum, sosyal medya kullanmıyorum, VPN kullanıyorum, mail adresimde ismime veya bana dair hiç bir iz yok. Ama siz madem benden daha üst seviye bir görünmezlik istiyorsunuz, o zaman ne böyle forumlar ne de sosyal medya kullanmayın. Kullandığınız engelleyici, VPN tarzı programlar hep alanında bilinen ücretli programlardan olsunlar, çünkü ücretsiz uygulamalar parayı farklı şekillerde yine sizin üzerinizden kazanıyorlar. Ondan sonra asla Chrome falan kullanmayın, ama şunun da farkında olun ki en basitinden T.C kimlik numaranız bile fişlendiğinizin göstergesi ve görünmezliğe yaklaşmanın en büyük yolu elektronik cihaz kullanmamak. Çünkü bir cihazınız olduğu sürece o cihaz mobil veri kapalıyken bile veri gönderme ihtimali altında, mobil hat dediğimiz şey de durmadan sinyal alıp gönderen bir şey zaten.

Ciddi ciddi yazıyor musunuz? Bence zamanınızı harcamayın troll olduğu çok belli. Hesabı bile dün açmış.

Kardeşim ne oldu da bu kadar değiştin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…